Дизайн нашої форми був попередньо погоджений УЄФА до кожної літери із гаслом «Героям слава!» — президент УАФ Павелко

https://leopolis.news/post/44137/dyzayn-nasho-formy-buv-poperedno-pogodjenyy-uefa-do-kojno-litery-iz-gaslom-geroyam-slava---prezydent-uaf-pavelko

10/06/2021

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Учора ввечері ми отримали лист від УЄФА щодо нових рішень, які були прийняті стосовно форми національної збірної з футболу. Зранку я терміново вилетів у Рим, де перебуваю зараз і де тривають наші перемовини з представниками УЄФА», - зазначив Павелко.

За його словами, у своєму листі УЄФА підтверджує, що дизайн нашої форми був попередньо погоджений до кожної літери із гаслом «Героям слава!».

«У своєму листі УЄФА підтверджує, що дизайн нашої форми був попередньо погоджений до кожної літери із гаслом «Героям слава!». Це гасло вже давно є традиційним привітанням для наших вболівальників на всіх стадіонах і на всіх матчах національної збірної України! Воно футбольне і саме тому було затверджене УЄФА. Кілька днів тому це підтвердив і офіційний коментар європейського футбольного союзу щодо нового дизайну форми нашої збірної», - написав Андрій Павелко.

Павелко наголосив, що УАФ завжди поважала міжнародні спортивні принципи і слідувала правилам, якими у своїй роботі керуються найвищі футбольні органи.

 Нагадаємо, як писав Leopolis.news, Європейський футбольний союз (УЄФА) вимагає від України прибрати з нової форми національної збірної з футболу гасло «Героям слава!».

В УЄФА заявили, що розміщене всередині футболки гасло, яке використовували протестувальники під час Революції гідності, є «явно політичним за своїм характером»

При цьому в УЄФА зазначили, що обриси Української держави з футболки прибирати не треба, оскільки зображені там кордони є визнаними ООН «територіальними межами» України.

Leopolis.news