Національний природний парк «Бойківщина» отримав нового керівника

https://leopolis.news/post/44198/nacionalnyy-pryrodnyy-park-boykivshchyna-otrymav-novogo-kerivnyka-

11/06/2021

У заході взяли участь голова Боринської селищної ради Михайло Шкітак, директор ДП «Боринське лісове господарcтво» - Михайло Ільницький, директор ДП «Турківське ЛГ» - Василь Барабаш, директор ДЛГП «Галсільліс» - Богдан Петренко та колектив національного природного парку, інформує пресслужба  Львівського ОУЛМГ.

Анатолій Дейнека привітав Віталія Земана  та висловив переконання, що під його керівництвом НПП «Бойківщина» стане зразковою природоохоронною установою, адже  питання охорони та збереження природи є важливим напрямком роботи лісівників Львівщини.

Лісівники – природоохоронці внесли  найбільшу частку своєї професійності у питаннях розвитку та розширення мережі природно-заповідного фонду, адже під охороною перебуває  2/3 природного заповідного фонду області. 

У виступі акцентовано увагу на ефективному виконанні основних завдань , що покладається на національний парк у питаннях  збереження біологічного різноманіття регіону, створення умов для організованого туризму та рекреації, проведення наукових досліджень та еколого-просвітницької діяльності. Окремо наголошено на важливості організації роз’яснювальної роботи з місцевим населенням про переваги створення природоохоронного об’єкта загальнодержавного значення та особливості його функціонування.

Виступаючи перед присутніми голова Боринської селищної ради Михайло Шкітак, директор ДП «Боринське ЛГ» - Михайло Ільницький, директор ДП «Турківське ЛГ» - Василь Барабаш, директор ДЛГП «Галсільліс» - Богдан Петренко привітали Віталія Земана із призначенням та побажали плідної праці й розвитку Національного природного парку.

Новопризначений директор Віталій Земан висловив подяку керівництву Держлісагентства України за високу довіру та запевнив присутніх, що докладе всіх зусиль для забезпечення високоефективної роботи Національного природного парку «Бойківщина».

Віталій Земан свій кар’єрний шлях розпочав з майстра лісу Мохнатського лісництва Боринського держлісгоспу у 1999 році,  цього ж року переведений на посаду помічника лісничого Боринського лісництва Боринського держлісгоспу.

У 2001 році переведений на посаду начальника Боринського селекційного лісорозсадника.

У 2003 році призначений на посаду головного лісничого Боринського держлісгоспу (Боринський держлісгосп перейменовано на Державне підприємство «Боринське лісове господарство»), та займав цю посаду до 26.01.2021 року. З 27.01.2021 року працював на посаді першого заступника - головного лісничого Національного природного парку «Бойківщина».

Leopolis.news