Міносвіти розпочало перевірку дисертації Киви

https://leopolis.news/post/44410/minosvity-rozpochalo-perevirku-dysertaci-kyvy

15/06/2021

Про це у своєму Телеграм-каналі написав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

«Експертна рада у своїй роботі керується виключно вимогами українського законодавства та документально підтвердженими фактами. 

Прикро, що мій коментар про «відсутність заперечень» на роботу здобувача став підставою для звинувачень у брехні. З одного боку, всі заяви, які надходять до нашого відомства, фіксуються, опрацьовуються й детально вивчаються.  З іншого боку, кількість та якість заперечень щодо конкретних наукових робіт серед усіх отриманих звернень визначає експертна рада, встановлюючи їх належність до компетенції, та перевіряє на відповідність дійсності.

Вважаю, що з урахуванням отримання Міністерством кількох різних листів щодо здобувача про «проведення розслідування обставин захисту» та про ознаки «внесення недостовірних даних здобувачем до дисертації» в ефірі програми «Радіо Свобода» я висловився не зовсім коректно. Проте, моя заява не є брехнею та була озвучена на підставі поточної інформації. Експертна рада після опрацювання отриманих листів  офіційно визначить, які з них є запереченнями (мають пряме відношення до наукової роботи), та врахує їх під час складання експертного висновку.

З появою в ЗМІ інформації про ймовірні непоодинокі порушення під час здобуття наукового ступеня вважаю за необхідне детально перевіряти такі відомості. Відповідне завдання поставлено профільному департаменту МОН. 

Хочу вкотре наголосити, що освіта і наука поза прізвищами і політикою», – зазначив Сергій Шкарлет.

Leopolis.news