logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Центр медицини катастроф Львівщини отримав 57 нових автомобілів «швидкої»

17-06-2021 13:122532

Центр медицини катастроф Львівщини отримав 57 нових автомобілів «швидкої»
Фото: Львівська ОДА

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) отримав 57 нових автомобілів швидкої допомоги. Усі закуплені автомобілі укомплектовані за сучасними вимогами та відповідають європейським стандартам. Це автомобілі «Citroen» та «Renault Master» типу В (34 автомобілі), стандартні «швидкі», та типу С (23 автомобілі), реанімобілі.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Зазначається, що завдяки підтримці та співпраці Міністерства охорони здоров’я України, Львівської облдержадміністрації та Центру вдалось збільшити кількість нових «швидких» до 57.  З них – 12 отримані через закупівлю Центром за кошти, отримані від НСЗУ через «ковідний» пакет, 45 – це поставка МОЗ.

Урочисте отримання автомобілів відбулося сьогодні на стадіоні Арена «Львів».

«Щодня до оперативної диспетчерської служби надходить понад 5 тисяч звернень, здійснюється 650 виїздів до пацієнтів для надання екстреної допомоги. Саме тому «швидкі» вкрай необхідні. Вони суттєво допоможуть нашим медикам якісно та швидко надавити медичну допомогу, - сказав у своєму вітальному слові голова Львівської ОДА Максим Козицький. - Напередодні професійного свята, хочу привітати усіх медиків. Ваша професія – це, без перебільшення, покликання. Хочу, аби кожен з вас відчував, що ваша робота оцінюється. Оцінюється вдячністю врятованих вами людей».

Окрім того, Максим Козицький нагородив почесними грамотами Львівської облдержадміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість справі та з нагоди Дня медичного працівника  керівника Центру Андрія Васька, провізора аптечного відділу Центру Ганну Богдан та медичну сестру (фельдшера) виїзної бригади Центру Любов Дзюрей та Віктора Малишка - водія автомобільного транспорту Центру.

«Швидкі» розподілять пропорційно по всіх підстанціях області, відповідно до  найгострішої потреби в автомобілях відповідного класу. Вже у п’ятницю, 18 червня, нові «швидкі» заступлять на чергування.

Як зазначив керівник Центру медицини катастроф Андрій Васько, зараз на базі Центрі є 140 автомобілів, проте близько 100 з них потребують заміни.

Окрім того, на початку липня очікується поставка ще 55 автомобілів.

Leopolis.news