logo
28/03
27/03
2 ...

В Україні змінять тарифи на електрику для населення: кому знизять ціни

18-06-2021 13:191174

В Україні змінять тарифи на електрику для населення: кому знизять ціни
Фото: УНІАН

Міністерство енергетики наступного тижня представить оновлену постанову про спеціальні зобов'язання на ринку електроенергії (ПСЗ), яка передбачатиме диференційовані тарифи для населення.

Як передає УНІАН, про це під час Години запитань у Верховній Раді до уряду сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

«Ми хочемо побачити стабільність тих тарифів на електроенергію і зробити диференційований підхід, який дасть можливість забезпечити соціально вразливий прошарок населення", - сказав він.

Галущенко додав, що ця стабільність у тарифах на майбутнє дасть можливість для побутових споживачів запланувати і вжити заходів з енергозбереження.

Міністр енергетики уточнив, що вразливі верстви населення, які споживають до 100 кВт-год електроенергії на місяць, отримають зниження тарифу, а для інших тарифи будуть переглянуті.

«З 1 липня буде новий механізм, він передбачає диверсифікацію тарифів залежно від категорії населення ... ми бачимо, що ми можемо захистити соціально вразливі верстви населення. Ми виділяємо населення, яке споживає до 100 кВт», сказав він.

«Проект постанови передбачає захист тієї категорії населення, яке споживає до 100 кВт-год на місяць через зменшення тарифу», додав він.

Нагадаємо, 28 квітня Кабінет міністрів прийняв рішення про ще одне продовження дії єдиної фіксованої ціни на електроенергію для всього населення в розмірі 1,68 грн за кВт-год до 30 червня 2021 року.

Leopolis.news