Жовківські лісівники закликають відпочивати відповідально

https://leopolis.news/post/44596/jovkivski-lisivnyky-zaklykayut-vidpochyvaty-vidpovidalno

18/06/2021

Під час червневих вихідних у лісівничих рекреаційних майданчиках можна відпочити на природі, подалі від метушні та великого скупчення людей, зупинитися перед продовженням подорожі або влаштувати пікнік.

У згаданих лісництвах є дві великі відпочинкові зони, обабіч узбіч, з альтанками, дитячими дерев’яними конструкціями, спеціально відведеними місцями для розведення вогню.

Лісівники ж турбуються, щоб тут завжди було чисто, безпечно та комфортно. З цією метою проводять щоденні прибирання, слідкують за інформаційним наповненням майданчиків – є тут інформація і про правила поводження з вогнем, пізнавальна інформація про дерева, гриби, лісові рослини та багато іншого.

Але й закликають – зі свого боку дотримуватись нескладних правил:

- приберіть після себе, донесіть сміття до смітника, щоб той, хто прийде сюди після вас, не відчув дискомфорту від вашого перебування.

- дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, не залишайте вогнище без нагляду та не кидайте недопалки або непогашені сірники.

Відпочинок у лісі є доступним абсолютно для всіх, а останнім часом - щораз актуальнішим, але й потребує відповідальності та вміння відпочивати цивілізовано.

Галина Муравська, для Leopolis.news