logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Проти Фірташа та Фукса застосовано санкції – РНБО

18-06-2021 21:311481

Проти Фірташа та Фукса застосовано санкції – РНБО

Рада національної безпеки і оборони прийняла рішення запровадити санкції проти Дмитра Фірташа та Павла Фукса.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після засідання Радбезу, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні відносно російського бізнесмена Павла Фукса був введений повний комплект санкцій, які ми можемо застосувати згідно з нашим законодавством», - заявив очільник Радбезу.

Крім того, за його словами, запроваджені санкції проти Дмитра Фірташа

Данілов пояснив, що санкції щодо Фукса накладені у звязку з діяльністю фірми «Голден Деррік», а стосовно Фірташа - через «його участь у титановому бізнесі».

«За титановий бізнес (запроваджено санкції - ред.), за постачання сировини, яке потім іде - і це відслідковано нашими розвідниками зі Служби безпеки - на військове підприємство Російської Федерації. Ми не можемо допустити, щоб це продовжувалося», - сказав Данілов.

За його словами, РНБО також запровадила санкції щодо підприємств, які безпосередньо афільовані з військово-промисловим комплексом РФ, що використовують титан саме у військовій сфері.

Секретар РНБО також зазначив, що санкції щодо Павла Фукса запроваджені через ситуацію, пов'язану з компанією «Голден деррік», яка отримувала дозволи на розвідку та видобуток нафти й газу у 2012-2013 роках поза конкурсом.

У цьому зв'язку Данілов наголосив, що РНБО «не допустить, щоб якісь люди отримали преференції від держави, і не має значення, коли це відбувалося, адже надра є стратегічним ресурсом України».

Leopolis.news