В Україні подешевшали овочі: які ціни на ринках на тепличні огірки та помідори

https://leopolis.news/post/44621/v-ukrani-podeshevshaly-ovochi-yaki-ciny-na-rynkah-na-teplychni-ogirky-ta-pomidory

19/06/2021

Про це повідомляє ТСН.

Зазначається, що на ринку відбулося поступове збільшення пропозиції тепличних овочів, а з огляду на те що якість останніх партій, зокрема огірків, високою назвати було складно, продавці все частіше поступалися покупцям.

Таким чином, наразі ціни на гуртові партії огірків з українських комбінатів знизилися до 7-12 грн/кг, водночас продукція із плівкових теплиць надходила до продажу ще дешевше - по 4-5 грн/кг. Експерти додають, що найближчим часом через покращення погоди пропозиція огірка продовжить зростати, що буде відображатися і на вартості.

Що стосується томатів, то ціни на них протягом тижня, що минає, продавцям вдалося утримати на рівні - 20-32 грн/кг. Однак це все одно дешевше, ніж тижнем раніше, коли помідори коштували 26-35 грн/кг.

У EastFruit зазначають, що нинішні ціни на тепличні помідори в Україні поки що продовжують залишатися вищими, ніж рік тому, як мінімум на 10%. Причиною цього є присутність на полицях роздрібних мереж України досить значних обсягів імпортної продукції виробництва Туреччини.

Leopolis.news