logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Почались випробування вакцини від COVID-19 у вигляді назального спрею

20-06-2021 17:413138

Почались випробування вакцини від COVID-19 у вигляді назального спрею

Австралійські дослідники почали клінічні випробування нового типу вакцини проти COVID-19, яка буде вводитися за допомогою назального спрея.

 

Вчені з брісбенської компанії Nucleus Network припускають, що нова вакцина може виявитися більш ефективною в порівнянні з препаратами AstraZeneca і Pfizer. Крім того, на вакцинацію тоді зможуть зважитися багато людей, які бояться ін'єкційних голок, інформує voanews.com.

Досі програма вакцинації в Австралії відбувалася повільними темпами в порівнянні з іншими країнами. Серед причин – проблеми з поставками, недолік планування з боку урядових органів і нерішучість самих австралійців, «заспокоєних» відносно низьким рівнем зараження коронавірусу в країні.

Доктор Пол Гріффін, медичний директор Nucleus Network, дослідницької організації, яка починає випробування нового типу вакцини у вигляді назального спрею, каже, що в той час, як вже існуючі вакцини в основному захищають людей від ускладнень COVID-19, австралійський препарат націлений на зниження ризику зараження.

«Основна перевага полягає в тому, що, коли ми вводимо вакцину тим же шляхом, яким в організм потрапляє патоген або вірус, це підсилює ефективність... і, як ми сподіваємося, фактично запобігає проникненню вірусу», – заявив Гріффін.

Незалежний комітет з етики схвалив початок досліджень. Вчені кажуть, що вакцина у вигляді назального спрею стане доступна пацієнтам приблизно через кілька років.

Зараз в Австралії схвалені для використання дві вакцини проти COVID-19 - AstraZeneca і Pfizer. Днями керівництво громадської охорони здоров'я країни заявило, що препарат AstraZeneca тепер буде рекомендуватися для використання людям у віці 60 років і старше. Це пов'язано з досить рідкісним ризиком розвитку тромбозу у молодих людей.

Влада країни планує завершити вакцинацію до кінця 2021 року. Сьогодні в Австралії зареєстровано близько 30 тисяч випадків зараження коронавірусом, померли понад 900 людей. 

Leopolis.news