Митники виявили понад 20 тонн соєвого борошна з ГМО, яке везли на одне з підприємств Львівщини (ФОТО)

https://leopolis.news/post/44746/mytnyky-vyyavyly-ponad-20-tonn-soevogo-boroshna-z-gmo-yake-vezly-na-odne-z-pidpryemstv-lvivshchyny-foto

22/06/2021

Про це повідомляє Галицька митниця.

Днями в зону митного контролю одного з підрозділів митного поста «Львів-південний» Галицької митниці Держмитслужби прибув автомобіль, завантажений 22 тоннами соєвого борошна для відгодівлі тварин.

У товаросупровідних документах вказано, що вантаж переміщували з Нідерландів на одне з підприємств Львівської області, а заявлений товар не містить ГМО. Працівники митниці відібрали взірці борошна та скерували їх на лабораторне дослідження, після чого з’ясувалося, що у продукції міститься генетично-модефікована ДНК сої, а керівник компанії-відправника не вказав про наявність в продукції ГМО.

Зазначається, що згідно з положенням статті 16 Закону України «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів» забороняється ввезення на митну територію України ГМО, а також продукції, виробленої із застосуванням ГМО, до їх державної реєстрації, за винятком таких, що призначені для науково-дослідних цілей або державних апробацій (випробовувань).

Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ст.483 ч.1 (Подання митному органу як підстави для переміщення товарів підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом, або таких, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів) Митного кодексу України. Вантаж вилучено, невдовзі справу буде скеровано до суду.

Leopolis.news