logo
16/04
15/04
2 ...

На «Арені Львів» провели навчання з цивільного захисту (ФОТО)

22-06-2021 16:33846

На «Арені Львів» провели навчання з цивільного захисту (ФОТО)

22 червня на ДП «Арена Львів» відбулися показові навчання щодо демонстрації можливостей сил Територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області, а також дій оперативних служб у випадку виникнення подій на об’єктах з масовим перебуванням людей та взаємодії з відповідними службами при проведенні пожежно-, аварійно-рятувальних робіт та гасінні пожеж.

Як інформує головне управління ДСНС України у Львівській області, навчання відбулися у три етапи. Перший з них передбачав ліквідацію розливу небезпечної хімічної речовини та проведення деконтамінації особового складу та постраждалих.

Відповідно до легенди, під час перевезення небезпечного вантажу, а саме, ємкостей з аміаком, відбулась розгерметизація однієї з ємкостей.

Під час перевірки експедитором ситуації, він знепритомнів, водій, який залишався в кабіні знаходився в притомності. Перед рятувальниками стояла задача винести потерпілих із небезпечної зони, закрити витік аміаку та визначити небезпечно граничну концентрацію хімічних речовин в повітрі.

Як зазначається, усі задачі були успішно виконані, постраждалих передали медикам для надання подальшої допомоги.

Під час другого етапу, рятувальники провели аварійно-рятувальні роботи під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди. Відповідно до легенди, відбулась дорожньо-транспортна пригода за участі трьох легкових автомобілів. Внаслідок зіткнення відбулося перекидання одного легкового авто.

У результаті ДТП постраждало три людини, які отримали черепно-мозкові травми та зазнали переломів та пошкоджень нижніх кінцівок. В результаті зіткнення через витік дизельного палива виникла пожежа моторного відсіку у легковому авто. Рятувальники за допомогою гідравлічного обладнання деблокували травмованого та передати працівникам швидкої медичної допомоги. У іншій, аби вивільнити чоловіка, за допомогою спеціального обладнання довелось зрізати дах авто.

Завершальний етап навчань, полягав у гасіння умовної пожежі та рятуванні потерпілих на об’єкті з масовим перебуванням людей. Згідно із легендою навчань, сьогодні під час проведення конференції на стадіоні відбулося руйнування конструкцій будівлі. Внаслідок цього виникла пожежа. Евакуаційні сходи також зруйнувалися. У зв'язку із розвитком пожежі та поширенням диму існує небезпека для життя і здоров’я 44 людей, що знаходилися на стадіоні.

Люди, які намагаються врятуватися, перебувають на всіх рівнях будівлі. Для рятування потерпілих з під трибунного простору та з променади рятувальники задіяли автодрабини та колінчастий автопідйомник. По завершенню навчань відбулося підведення підсумків за результатами навчального збору та визначення завдань на наступний рік.

В свою чергу, начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін зазначив: «Провівши збір керівного складу цивільного захисту області, ми його організували з практичним відпрацюванням лише деяких елементів надання допомоги людям. Ви мали змогу побачити взаємодію безпосередньо підрозділів ДСНС з підрозділами швидкої допомоги. Ми впевненні, що здатні виконувати будь-які поставлені завдання та готові до ліквідації негараздів різного характеру, які можуть виникнути на теренах Львівщини. Хочу наголосити, що під час таких навчальних заходів, налагоджується та практично відпрацьовується взаємодія, щоб більш ефективніше надавати допомогу під час реальних подій».

Leopolis.news