logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Юлія Тимошенко: Влада веде свідому стратегію вбивства української економіки

23-06-2021 12:151771

Юлія Тимошенко: Влада веде свідому стратегію вбивства української економіки

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що до кінця каденції чинного президента жодного зростання економіки та покращення життя людей не планується.

 

Про це свідчать показники, які містяться у поданій до парламенту бюджетній декларації, каже Тимошенко.

Вона пояснила, що бюджетна декларація – це стратегія використання державних коштів до кінця правління президента, до 2024 року.

«На 2021 рік вони запланували зростання економіки на 4,1%, а за перший квартал цього року ми маємо мінус 2,2%, тобто – летимо вниз. З 2021 по 2024 рік вони запланували також збільшення від’ємного балансу експортної та імпортної торгівлі. Це означає, що ніхто не збирається підіймати економіку, і до кінця каденції президента ми станемо вдвічі більше імпортозалежною державою», – зазначила лідер «Батьківщини».

Крім того, до кінця правління президента, за її словами, знецінюватиметься національна валюта – гривня впаде з 27 до 29,2.

«Якщо вони планують такий тренд,  то у нас не буде сильних фінансів, сильної економіки, у нас не буде правильного ціноутворення. Коли гривню здешевлюють, зростають ціни. Чим дешевша гривня, тим бідніші люди. Ми одразу можемо побачити, що до 2024 року у нас намічена інфляція, при чому велика. Цього не можна допустити»,  – наголосила Юлія Тимошенко.

Вона також вважає неприпустимим, що до 2024 року в бюджетній декларації для людей встановлено прожитковий мінімум на рівні 2972 гривні. Але вже зараз він має становити 5 тисяч гривень, зауважила лідер «Батьківщини».

«Вони фактично до 2024 року не залишають людям навіть можливості заробити! А ще – ведеться політика стрімкого збільшення боргу держави. В бюджетній декларації можна побачити, що зобов’язання президента та його уряду скоротити державний борг виконано не буде. З 2022 по 2024 рік вони щороку планують запозичати ще по 170 мільярдів гривень. Така політика призведе до колосальної стагнації економіки, недоотримання грошей в бюджет, до розвалу нашого фінансового сектору», – констатувала Юлія Тимошенко.

На її переконання, в такій ситуації необхідно негайно змінювати державну політику на кардинально протилежну. Зокрема, замість накопичення державних боргів, треба реструктурувати наявний.

«Ведеться свідома стратегія вбивства української економіки. Мені шкода, що влада в Україні змінилася, а всі спекулятивні схеми продовжують працювати. Тому нам треба все розвертати на 180 градусів, але для цього треба мати компетентність, стратегію, розуміння та політичну волю. Є чіткі, перевірені світовим досвідом, розумні кроки, як розвивати економіку, але все робиться строго навпаки, і люди це відчувають як крайню бідність», – додала Юлія Тимошенко.

Політик наголосила, що в сучасних реаліях Україні очікувати допомоги ззовні не доводиться – державне управління має бути професійним і проводитися винятково в інтересах людей.

«Або українці раціонально розбиратимуться в політиці, і тоді країна за декілька років зможе стати сильною європейською державою з заможними людьми, або якщо, як завжди обиратимуть емоціями, то потім буде бідність і занепад. Я переконана, що українська нація змінить це, і все буде поставлено на свої місця», – підсумувала Юлія Тимошенко. 

Leopolis.news