Секретар РНБО і заступник міністра оборони прилетіли в Одесу на приватних гелікоптерах – ЗМІ (ФОТО)

https://leopolis.news/post/44800/sekretar-rnbo-i-zastupnyk-ministra-oborony-pryletily-v-odesu-na-pryvatnyh-gelikopterah--zmi-foto

23/06/2021

Міністр з питань оборонних закупівель Сполученого Королівства Джеремі Квін і перший морський лорд Ентоні Девід Радакін прилетіли на урядовому літаку BAe 146 з номером ZE701 (його іноді ще називають «борт №2»), пише «Думская».

Що стосується української сторони, то заступник міністра оборони Олександр Миронюк і секретар РНБОУ Олексій Данілов, за даними видання, дісталися на приватних гелікоптерах Bell 407 з бортовими номерами UR-CLM і UR-WAL. Цю інформацію, правда неофіційно, підтверджують в «Украерорусі», відзначає видання.

Згідно з даними Державної авіаційної служби України, UR-WAL належить дніпровському приватному підприємству «Турез» (директор Наталія Куріпко, засновник - ТОВ «Сангарія» з офшорним корінням).

Експлуатантом UR-CLM є київське ТОВ «Авіакомпанія «Промінтерсервіс», власником - ще одна офшорна фірма Celvinio Trading Limited (Британські Віргінські Острови). На UR-CLM, за даними ЗМІ, частенько літає народний депутат від «За майбутнє», співвласник мережі гіпермаркетів «Епіцентр» Олександр Герега.

На початку пандемії COVID-19 він потрапив у гучний скандал: чисто комерційний вантаж бізнесмена під виглядом гуманітарного доставила в Україну знаменита «Мрія» - найбільший літак планети, причому зустрічав борт особисто президент Володимир Зеленський.

А UR-WAL у 2016 році він привернув увагу військових і правоохоронців. 29 березня прикордонники і радіотехнічне підрозділ Повітряних сил спостерігали несанкціонований проліт схожої машини біля державного кордону з Республікою Білорусь. На перехоплення з аеродрому «Васильків» підняли винищувач Міг-29, який, однак, «вертушку» не знайшов. Через деякий час було втрачено і радіолокаційний контакт з порушником: мабуть, він приземлився. Прикордонники тоді стверджували, що на борту був номер UR-VAL, хоча в Державному реєстрі цивільних повітряних суден України такий відсутній.

Наземна пошукова група військових виявила в районі втрати контакту вертоліт Bell-407 UR-WAL. Він стояв на території ПАТ «Дніпронафтопродукт» (входить до бізнес-імперії Ігоря Коломойського). Однак через розбіжності букв розслідування застопорилося, або його застопорили свідомо.

Видання «Думская» обіцяє подати запити з цього приводу в апарат РНБОУ і Міністерство оборони України. 

Leopolis.news