logo
28/03
27/03
2 ...

Площу біля УКУ перейменували на честь св. Софії

23-06-2021 14:49995

Площу біля УКУ перейменували на честь св. Софії

Тепер частина вул. Хуторівка – від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини, - матиме назву проспект святого Івана Павла ІІ, а студмістечко УКУ буде розташовуватися на площі Святої Софії Премудрості Божої. Саме у центрі університетського кампусу знаходиться церква Святої Софії – Премудрості Божої.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Ініціативу Українського католицького університету щодо перейменування площі приурочили до 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до Львова, яку відзначатимуть 23-27 червня 2021 року.

Відповідне рішення ухвалили депутати Львівської міської ради на сесії 20 травня 2021 року. Упродовж місяця Сихівська районна адміністрація має виготовити та встановити таблиці з новими назвами вулиці та площі.

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький привітав присутніх з урочистим перейменуванням площі та зазначив, що цілком логічно, аби площа студентського кампусу носила ім’я Софії – Премудрості Божої, адже саме за знанням і за мудрістю і йдуть молоді люди до Університету, до Бібліотеки Шептицького і до цього Храму.

«Цього тижня ми відзначаємо важливу, без перебільшення, історичну подію – 20 років тому Львів відвідав Папа Римський Іван Павло ІІ. Тоді, під час свого перебування у Львові, Папа освятив наріжний камінь під будівництво кампусу Українського католицького університету, а також комплексу Львівської духовної семінарії та Філософсько-богословського факультету.

Сьогодні Український Католицький Університет – це один із наймолодших, проте один з найдинамічніших і найперспективніших навчальних закладів України. Діти вступають сюди не тільки за наукою, а й за цінностями та ідеями, які ви генеруєте. Спільнота УКУ підтримала Революцію Гідності і однією з перших в Україні стала на захист європейського вибору», - сказав голова Львівської ОДА.

У храмі Святої Софії-Премудрості Божої владика Борис Ґудзяк провів святкову загальноуніверситетську Літургію, після чого відбулося освячення площі з нагоди її перейменування.

Сьогодні на площі також презентують фотовиставку Інституту історії Церкви, присвячену 20-й річниці паломництва святого Івана Павла ІІ в Україну. Фотовиставка ілюструє взаємини між Іваном Павлом ІІ та українцями протягом його понтифікату.

Leopolis.news