logo
28/03
2 ...

Львівська мерія замовила технічного радника для будівництва паркінгу на Петрушевича

23-06-2021 15:00703

Львівська мерія замовила технічного радника для будівництва паркінгу на Петрушевича
Фото: ZAXID.NET

Департамент економічного розвитку Львівської міської ради віддасть 371 тис. грн ТОВ «Інститут проектування Комфортбуд» за послуги технічного радника. Компанія займатиметься підготовкою проєкту будівництва підземного паркінгу на площі Петрушевича.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Будівництво планують втілити в державно-приватному партнерстві. Це механізм співпраці, за яким приватна компанія надає певні послуги громаді, а в свою чергу користується активами, які знаходяться у державній комунальній власності.

Що передбачають послуги технічного радника?

Договором із «Інститутом проектування Комфортбуд» передбачено, що підрядник проводитиме роботу у чотири етапи:

  1. Аналіз наявних містобудівних документів та розробка плану надання послуг ‒ 55,6 тис. грн/етап.
  2. Розробка детального ескізного проєкту, дослідження стану інженерних мереж на цій території, обсягу витрат. Розробка будівельних вимог для майбутнього будівництва ‒ 222,6 тис. грн/етап.
  3. Визначення кваліфікаційних критеріїв для майбутнього інвестора та рекомендації щодо вимог, які міська рада включить до договору з інвестором. Також фірма допомагатиме в його пошуку ‒ 55,6 тис. грн/етап.
  4. Допомога в проведенні конкурсу на визначення інвестора та у розгляді технічної частини заявок ‒ 37,1 тис. грн/етап.

Роботи виконуватимуть до повного виконання, але не довше 90 тижнів (1,7 року).

Що відбувається з паркінгами у Львові

З 2010 року, відколи діє теперішній генплан, планували спорудити щонайменще 9 парковок лише поблизу так званого малого транспортного кільця, окресленого вулицями Винниченка, Городоцькою, та Стефаника. І навіть були зарезервовані для цього місця. Серед них і на площі Петрушевича. За цей час жодного паркінгу в центрі міста поки так і не побудували.

Паркінг на Петрушевича ‒ доволі дорогий проєкт. За попередніми оцінками, він передбачає близько 300-340 паркомісць і орієнтовно коштуватиме від 280 до 350 млн грн. Ще у 2020 році міський голова Андрій Садовий повідомляв, що:

«Жодного охочого інвестувати у паркінг на площі Петрушевича поки нема».

А у міській раді заявляють, що паркінг на Петрушевича – пріорітетний, і у випадку його успішної реалізації, розпочнуться більш активні роботи по інших ділянках.

Раніше у коментарі для «Наші гроші. Львів» начальник управління інвестицій та проєктів Роман Старецький зазначав, що від часу оприлюднення обґрунтування до підписання угоди з інвестором зазвичай минає щонайменше 12-18 місяців.

Про тендер

Участь у закупівлі взяло три компанії. Окрім переможця, це ТОВ «Ежіс Україна» і ТОВ «АМБК». Пропозиція останньої компанії була суттєво дешевшою ‒ 288 тис. грн, але тендерний комітет відхилив компанію. Зокрема через те, що не зміг ознайомитись із її попереднім досвідом. Фірма подала документи у вигляді конфіденційної інформації.

ТОВ «Інститут проектування Комфортбуд» зареєстровано у Львові, а його власником є Андрій Вишневський. Компанія займається будівництвом та проєктуванням житлової, громадської та промислової забудови.

З початку 2020 року компанія отримала 5 держзамовлень на 4,6 млн грн.

Leopolis.news