logo
20/04
19/04
2 ...

Депутати Львівської міськради передали в оренду ділянку під багатоповерхівки на Соняшниковій

23-06-2021 16:06827

Депутати Львівської міськради передали в оренду ділянку під багатоповерхівки на Соняшниковій
Фото: пресслужба Львівської міської ради

Депутати Львівської міської ради 17 червня під час засідання сесії погодили ПП «Корт-Сервіс» оренду земельної ділянки площею майже 0,83 га на вул. Соняшниковій, 32, що у Сихівському районі, для будівництва багатоквартирних житлових будівників.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Ділянка розташована на території колишньої насосної станції «Львівводоканалу». Власником цих приміщень зараз є ПП «Корт-Сервіс», яке й збирається вести тут нове житлове будівництво.

Згідно з генеральним планом, ця ділянка належить до територій складів, баз та комунальних підприємств. А згідно із зонінгом, зона КС-5 – територія санітарних об’єктів. Будівництво житла тут не передбачено взагалі.

Але будівництво житла стане можливим завдяки детальному плану території, який Львівська міська рад затвердила у вересні минулого року. Вже навесні цього року фірмі дозволили розробляти проект землеустрою на ділянку не під підприємства переробної машинобудівної та іншої промисловості, а саме будівництва багатоповерхівок.

Що дозволив детальний план території

Детальний план території обмеженого вул. Соняшниковою, Сихівською та залізничними коліями охоплює близько10 га. Згідно з цим документом, тут планують збудувати односекційний 9-поверховий будинок, дві секції будівель по 16 поверхів, а ближче до колії – багаторівневий паркінг на 96 паркомісць з офісними приміщеннями.

На місці, де планують будувати офіси, за ДПТ змінили функціональне призначення на зону Г-2 (торгово-ділові зони місцевого значення). А територію майбутнього житлового будівництва ‒ до зони Ж-5 – змішаної малоповерхової та багатоповерхової забудови. Варто зазначити, що навіть така зміна не дозволяє будівництво 16-поверхівок, адже у цій зоні можна будувати лише до 35 метрів, тобто близько 10 поверхів.

Як раніше розповідали «Наші гроші. Львів», детальний план спершу розкритикувала архітектурно-містобудівна рада, але не через порушення основних містобудівних документів. Основною претензією було те, що розробник не показав можливого розвитку всієї території. Тоді ж архітектори назвали ділянку майбутнього будівництва «абсолютно випадковою» та зазначили, що цю «окремо взяту республіку» дуже важко назвати продовженням генерального плану.

Після правок у ДПТ передбачили громадську забудову, два виїзди на вул. Соняшникову та територію для будівництва дитячого садка. Після цього містобудівна рада підтримала проєкт.

Про компанію                                                                                                                

Приватне підприємство «Корт-Сервіс» зареєстроване у Львові на вул. Пимоненка, 7 та належить Андрієві Криницькому й Андрію Угрину. Їм також спільно належить ТОВ «Аурум сіті», яке проводить будівництво однойменного ЖК на Пимоненка, 7. Також Андрій Угрин є співвласником ще низки компаній із назвою «Аурум», які проводять ще кілька забудов у Львові та Винниках.

Leopolis.news