logo
18/04
17/04
2 ...

У Львові промислову ділянку під житлові плани депутата Бербеки

23-06-2021 18:10714

У Львові промислову ділянку під житлові плани депутата Бербеки
Фото: Житловий будинок “Там Там” бренду “Нова оселя” біля ділянки ТОВ “Околиця” (аерообліт станом на літо 2020 року, ЛУН.ua)

Депутати Львівської міської ради у четвер, 17 червня, змінили цільове призначення ділянки на вул. Зеленій, 267 ТОВ «Околиця» для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів».

Поточне цільове призначення –  для розміщення підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Після зміни цільового призначення на цій ділянці бренд «Нова оселя», співвласником якого є депутат Львівської міськради від «Європейської солідарності» Назарій Бербека, розглядає варіант будівництва. Під час засідання сесії Назарій Бербека заявив про потенційний конфлікт інтересів, а потім підтвердив інформацію у коментарі редакції «Наші гроші. Львів».

«Бренд «Нова оселя», серед засновників якого я є, розглядає варіант будівництва по вул. Зеленій, 267. Поки що там нема остаточного рішення по документації між юридичними особами. Тому потенційно є конфлікт інтересів, про який я і заявив на засіданні ЛМР», − зазначив депутат Львівської міської ради.

Назарій Бербека є співвласником низки компаній, зокрема ТОВ «Львівська інвестиційна компанія», яке будує житлові квартали під маркою «Нова оселя».

Саме біля ділянки ТОВ «Околиця», на вул. Зеленій, 261, 263, 265, бренд «Нова оселя» зводить житловий будинок «Там Там» висотою 34 метри. Містобудівні умови та обмеження на це будівництво виконавчий комітет затвердив ТОВ «Задруга» та ТОВ «Львівська інвестиційна компанія» в лютому 2019 року. Як вказано на сайті забудовника, йдеться про 10-поверховий будинок на 96 квартир. Тут також передбачений підземний паркінг та комерційні приміщення на два рівні.

Про ділянку

Для імовірних планів бренду «Нова оселя» депутати Львівської міськради перевели під житло ділянку площею 0,28 га із земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Сьогодні на ділянці майбутнього житлового комплексу розташоване приміщення та магазин площею 135 м2, які належать ТОВ «Околиця». У січні 2020 року Львівська міська рада підписала з фірмою договір оренди на п’ять років для обслуговування нежитлової будівлі.

Тепер ж цільове призначення ділянки змінили – для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Як вказано у пояснювальній записці до ухвали, фірма «Околиця» платитиме орієнтовно 144 тис. грн оренди в рік, це 6,5% від нормативної грошової оцінки ділянки. Тут планують будівлю змішаного використання з громадською функцією на нижніх поверхах.

Про компанію

На сьогодні власником ТОВ «Околиця» є житель міста Городок Городоцького району Андрій Грига. Він став ним в 2018 році, коли компанія змінила свою основну діяльність із роздрібної торгівлі на будівництво будівель. Андрій Грига є також співвласником ТОВ «Полімеко» з оптової торгівлі, однак фірма перебуває в стані припинення.

Сама ж фірма «Околиця» існує ще з 1993 року. Одним із попередніх співвласників до 2018 року її був Андрій Маєвський, власник, зокрема, ТОВ «Система Оптимум», яке продає товари для лабораторій та виробництва.

Leopolis.news