logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У Британії спростували інформацію про попереджувальні обстріли їх есмінця з боку РФ

23-06-2021 16:175317

У Британії спростували інформацію про попереджувальні обстріли їх есмінця з боку РФ

У Міністерстві оборони Великої Британії спростували інформацію про відкриття попереджувального вогню по британському есмінцю «Дефендер» з боку російських військових біля берегів окупованого Росією українського Криму у середу, 23 червня.

 

Про це повідомила пресслужба Міноборони Британії у Твіттері.

«Попереджувальних пострілів по HMS Defender не здійснювалося. Корабель Королівського флоту здійснює мирний прохід територіальними водами України відповідно до міжнародного права. Ми вважаємо, що росіяни проводили артилерійські навчання в Чорному морі та попередньо попередили морське співтовариство про свою діяльність. В HMS Defender не стріляли, і ми не визнаємо твердження про те, що на його шляху скидалися бомби», йдеться у повідомленні.

Як повідомляли, Міноборони РФ заявило, що російські військові і прикордонники відкрили «попереджувальний» вогонь і нібито зробили «попереджувальне» бомбометання по курсу британського есмінця «Дефендер». Це сталося, коли він проходив у Чорному морі біля берегів окупованого Росією Криму в районі мису Фіолент. У російському відомстві заявили, що британський корабель «зайшов у територіальні води РФ», але не реагував на попередження.

Leopolis.news