logo
20/04
19/04
2 ...

Об'їзна Трускавця: нова дорога на Львівщині оминатиме карстове 100-метрове провалля

23-06-2021 20:02862

Об'їзна Трускавця: нова дорога на Львівщині оминатиме карстове 100-метрове провалля
Фото: Укравтодор

На Львівщині дорожники збільшили масштаби будівельних робіт на автомобільній дорозі  Т-14-02 Східниця – Пісочна. 

Про це повідомили в Укравтодорі.

«Будівництво обходу міста Трускавець – одне із масштабних завдань програми Велике будівництво на Львівщині. Рухатися наявною дорогою у напрямку Борислава стало вкрай небезпечно. 100-метрове карстове провалля, яке виникло  торік між Трускавцем та Дрогобичем, стало причиню закриття небезпечної ділянки дороги для руху будь-якого автотранспорту. Інша 50-метрова вирва поблизу Трускавця утворилася у 2017 році.Оминути їх наразі можна лише через населений пункт Стебник», - йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, що будувати дорогу розпочали у серпні минулого року. Новозбудована ділянка автомобільної дороги матиме протяжність майже 4 км і стане новим обходом міста Трускавець.

Ремонтно-будівельні роботи зараз тривають на ділянці між селами Модричі та Сільце до виїзду із Трускавця у напрямку міста Борислав.

Які роботи вже виконали

  • влаштування обойми з геосинтетичних матеріалів в основі земляного полотна на ділянках, де є загроза провалів;
  • розпочато спорудження земляного полотна і 4 водопропускних труб;
  • проведено археологічні розкопки.

Як розповіли в Укравтодорі, зараз дорожники проводять земляні роботи, а саме розробляють ґрунт на ділянці виїмки для подальшого влаштування насипу земляного полотна. Також тривають роботи з влаштування оголовки на водопропускній трубі через виток річки Вишниця.

Також заплановано:

  • влаштування двох очисних споруд;
  • перевлаштування інженерних мереж;
  • укладання дорожнього одягу: конструктивні шари асфальтобетонного дорожнього покриття з посиленою основою;
  • проведення заходів із безпеки дорожнього руху: нанесення розмітки, встановлення дорожніх знаків та бар’єрного огородження.

Автошлях будують за параметрами II технічної категорії з двома смугами руху і шириною проїзної частини 7,5 м. Крім цього, проєктом передбачено влаштування однорівневих кільцевих транспортних розв’язок на початку та в кінці траси. 

Підрядна організація: ТОВ «Автомагістраль – Південь».

Leopolis.news