logo
19/04
18/04
2 ...

Українці в опитуванні назвали злочини, які вважають небезпечнішими за корупцію

23-06-2021 20:58646

 Українці в опитуванні назвали злочини, які вважають  небезпечнішими за корупцію
Фото: UkrMedia

Українці вважають, що правоохоронці в першу чергу мають реагувати на проблеми поширення і вживання наркотиків (39%), нетверезе керування автотранспортом (36%), хуліганство (31%), пограбування помешкань (31%), корупцію посадовців (24%), шахрайство (23%) та крадіжки в громадських місцях (18%).

Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, передає Укрінформ.

«Ціла низка злочинів. Такі як поширення і вживання наркотиків, водіння автотранспорту у нетверезому стані, хуліганство, пограбування помешкань, корупція посадових осіб різних органів влади, шахрайство, крадіжки в громадських місцях», - сказав політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Петро Бурковський.

За його словами, перелік топдесятки злочинів, які найбільше непокоять громадян, не змінився за останні 10 місяців.

При цьому, за даними соціологів, на поширення та вживання наркотиків нарікала більшість респондентів із міст-мільйонників (66%), селищ міського типу (51%), східних регіонів (57%); пограбування приватних помешкань частіше згадували у середніх та великих містах (від 100 тис. населення) (43%) і на сході (49%); злочин шахрайства більше непокоїть жителів сходу і півдня (28% і 30% відповідно); на крадіжки в громадських місцях частіше нарікали жителі малих міст (26% у містах з населенням менш як 50 тис. осіб) та у південних областях (25%).

Відповідаючи на запитання про те, з якими проблемами правоохоронні органи більш-менш справляються, 20% опитаних назвали хуліганство, 12% – водіння автотранспорту водіями у нетверезому стані. 22% опитаних вважають, що питань, з якими правоохоронці успішно справляються, взагалі немає, а 37% не змогли дати відповіді.

Загальнонаціональне опитування проводилося з 14 по 19 травня 2021 року в усіх регіонах України, окрім Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Leopolis.news