logo
28/03
27/03
2 ...

Лікарі розповіли, як вберегтися від спеки

24-06-2021 09:451005

Лікарі розповіли, як вберегтися від  спеки
Фото: UkrMedia

В Україні найближчими днями до 35 градусів тепла - все через антициклон «Зоя». Трохи прохолодніше має стати на вихідних.

Про це йдеться в ТСН.

Якщо немає кондиціонера, потрібно запастися терпінням і водою, забути про сік, каву та гарячий чай, радять лікарі. Ну і хто не встиг схуднути до літа, вже морити себе голодом не варто, бо замість бажаного результату, на сонці можна втратити свідомість. Хоча й до інших крайнощів вдаватися теж не слід.

 «У спекотну погоду краще не вживати жирну їжу, різні копченості, зменшити вживання солі, бо сіль буде затримувати воду і не буде адекватного теплообміну. Плюс буде підвищуватися тиск», - каже лікарка Тетяна Мовчан.

Тим, хто займається спортом, кидати заняття не потрібно, але збавити темпи доведеться. А надто тим, хто має проблеми із серцем. «Є ймовірність зневоднення, ймовірність отримання сонячного удару. Треба тренуватися в 50% своїх можливостей. Займатися вранці або ввечері», - радить тренер із тайського боксу Дмитро Михайлов.

Олександр тайським боксом займається тричі на тиждень і занять не пропускає. Каже, що в спортзалі кондиціонери працюють краще, ніж в офісі. Тренер це підтверджує.

Та із кондиціонером теж потрібно бути обережними. Й обов'язково провітрювати приміщення. Потік повітря має постійно змінюватися. Але найкраще пережити спеку, в один голос твердять усі, допомагає наближення відпустки біля моря.

Leopolis.news