logo
24/04
13/04
10/04
02/04
29/03
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
2 ...

Команда «Єврорегіону Карпати – Україна» взяла участь у проєкті, присвяченому волоській культурі на польсько-українському прикордонні

24-06-2021 16:587079

Команда «Єврорегіону Карпати – Україна» взяла участь у проєкті, присвяченому волоській культурі на польсько-українському прикордонні
Фото: принтскрин відео

Команда Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» взяла участь у майстер-класах, що проводили наші партнери з Асоціації з Розвитку та Промоції Підкарпаття «Pro Carpathia» в рамках спільного проєкту «Шлях волоської культури у польсько-українському прикордонні».

Про це йдеться на офіційному сайті «Єврорегіону Карпати – Україна».

Відкривати цю культуру надзвичайно цікаво, адже традиції, побут та ремесло вівчарів у Карпатах – унікальні! Нещодавно польським колегам було продемонстровано процес створення трембіт – традиційного музичного інструменту вівчарів, а тепер, завдяки партнерам, дізнались особливості процесу виготовлення сирів, про різновиди регіональних орнаментів та про техніки ткацького ремесла.

«Про ці та інші звичаї вівчарської культури зовсім скоро усі охочі зможуть також дізнатись, переглянувши наш промоційний фільм «Там, де до сонця близько: традиції вівчарства». Ми дуже хочемо через фільм передати особливу атмосферу, розповісти, як проходить день вівчаря та надихнути Вас приїхати в гори побачити як живуть ці традиції сьогодні! А поки пропонуємо переглянути невеличкий трейлер до фільму, аби отримати порцію натхнення від красивих локацій, мальовничих гір та пухнастих овечок», – заявляють представники організації.

Проєкт «Шлях волоської культури у польсько-українському прикордонні» реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» та Асоціації з Розвитку та Промоції Підкарпаття «Pro Carpathia» за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми ТКС Польща-Білорусь-Україна.

Leopolis.news