У ДПС розповіли про особливості та переваги використання єдиного рахунку

https://leopolis.news/post/45437/u-dps-rozpovily-pro-osoblyvosti-ta-perevagy-vykorystannya-edynogo-rahunku

05/07/2021

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДПС України у Львівській області.

Для того, щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити наступні три кроки.

Перший – через Електронний кабінет подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» за формою J/F 1307001.

Другий – отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

Третій – надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів. Заповнювати реквізит «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування через єдиний рахунок необхідно згідно з Порядком, затвердженим наказом Міністерства фінансів України24 липня 2015 року N 666, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України12 серпня 2015 р. за N 974/27419, із змінами та доповненнями.

Платники, які не подали Повідомлення за формою J/F 1307001, продовжують сплачувати платежі безпосередньо на бюджетні/не бюджетні рахунки.

Ініціатива щодо запровадження єдиного рахунку реалізовується в рамках «Програми підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM)».

Іншу актуальну інформацію щодо електронних сервісів податкової можна отримати на субсайті Територіальних органів ДПС у Львівській області (lv.tax.gov.ua) та на сторінці ГУ ДПС у Львівській області у соціальній мережі Facebook.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Leopolis.news