logo
02/05
2 ...

Парад на підборах: міністр оборони Андрій Таран запропонував курсанткам на ринку купити зручне взуття

06-07-2021 18:182396

Парад на підборах: міністр оборони Андрій Таран запропонував курсанткам на ринку купити зручне взуття
Фото: АрміяInform

Міністр оборони України Андрій Таран зустрівся з дівчатами і навіть пропонував їм купити на ринку зручне взуття, а курсантки озвучили свої пропозиції.

 

Після скандалу з туфлями на підборах дівчатам-курсанткам поміняють взуття для участі у військовому параді до Дня Незалежності. Туфлі все одно будуть з підборами, але вже з меншими. Про це розповіло високопоставлене джерело у Міноборони, передає «Сьогодні».

За його словами, міністр оборони Андрій Таран зустрівся з курсантками Військового інституту Київського нацуніверситету ім. Шевченка, яких готують до параду, і вислухав їхні побажання щодо взуття.

«По-перше, курсантки в один голос наполягли на тому, що хочуть йти тільки у парадній формі. По-друге, запропонували зменшити підбори, зробити їх більш зручними для марширування. Дійшло до того, що міністр запропонував курсанткам сходити на ринок, купити зручну пару взуття і показати представникам Міноборони, щоб останні виготовили за таким зразком взуття для параду. Заступнику міністра доручено розробити варіант зручного взуття. Раніше озвучена інформація про осінні черевики – цей варіант не буде використовуватися. Станом на сьогодні, на 6 липня, відомо, що будуть туфлі, але з меншими підборами (у туфель, що були, підбори заввишки 6,5 см)», – сказало нам джерело в Міноборони.

Також з наших джерел стало відомо, що курсантки на параді пройдуть не «прусським» кроком, а новим «українським». Згідно з нормативами, ступня піднімається на 10-15 см, носок вперед.

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк та народні депутати-члени міжфракційного об'єднання «Рівні можливості» вимагають у міністра оборони Андрія Тарана провести розслідування щодо ідеї змусити жінок-військових крокувати на військовому параді до Дня Незалежності в туфлях на підборах.

Leopolis.news