logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У Тель-Авіві зобов'язали реєструвати ДНК собак: дізнайтесь для чого

18-07-2021 18:515793

У Тель-Авіві зобов'язали реєструвати ДНК собак: дізнайтесь для чого
Фото: ілюстративне

Власники собак в Тель-Авіві в Ізраїлі тепер мають надавати зразки ДНК своїх собак при отриманні або продовженні ліцензії на володіння собакою.

 

Таким чином влада намагається боротися з проблемою собачих фекалій на вулицях, які не збираються власниками, інформує УНН з посиланням на The Jerusalem Post.

Зокрема, міська рада Тель-Авіва-Яффа схвалила поправку до муніципального статуту, згідно з якою власники собак зобов'язані реєструвати своїх вихованців у базі даних ДНК. Це дозволить муніципальним інспекторам збирати проби собачих фекалій, що залишилися незібраними на вулицях, а власнику, який не прибрав їх, буде відправлений штраф поштою. Згідно зі статутом, з власників також буде стягуватися плата за відбір проб і тестування.

Поправка має пройти розгляд у Міністерстві внутрішніх справ Ізраїлю.

Як підрахував муніципалітет, приблизно 500 кг собачих фекалій не збирають з вулиць щомісяця, і сподіваються, що новий закон допоможе зменшити цю кількість.

У квітні муніципалітет почав свою кампанію, яка закликала власників прибирати після своїх собак після того, як було виявлено, що протягом 2020 року, значно збільшилася кількість собачих фекалій, які не збиралися власниками собак в місті.

«Чистота громадських місць є невід'ємною частиною зовнішнього вигляду міста, і муніципалітет сподівається, що муніципальні дії зі скорочення цього явища дійсно внесуть зміни в життя власників собак, які не збирають фекалії своїх собак в місті», – йдеться у їх заяві.

Leopolis.news