logo
20/04
19/04
18/04
2 ...

У посилці з одягом із США львівські митники виявили срібні зливки вартістю майже 30 тис. грн (ФОТО)

20-07-2021 15:493994

У посилці з одягом із США львівські митники виявили срібні зливки вартістю майже 30 тис. грн (ФОТО)
Фото: Львівська митниця

Учора, 19 липня, працівники митного поста «Львів-поштовий» в одній з посилок, що надійшла в Україну зі США, виявили чотири срібних зливки 999-ї проби.

 

Про це повідомляє Львівська митниця.

Згідно з декларацією, адресант з американського міста Ашленд пересилав для жительки Одеси «одяг і речі домашнього вжитку», на суму 70 доларів США.

Однак під час митного контролю працівники митниці виявили чотири зливки чистого срібла загальною вагою майже кілограм. Орієнтовна вартість виявленого дорогоцінного металу становить близько 30 тис. гривень.

Таким чином відправник намагався перемістити через митний кордон України товари, які підлягають обов’язковому декларуванню, не вказавши за встановленою формою достовірних відомостей щодо їх назви та кількості.

Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст.472 (Недекларування товарів) Митного кодексу України. Срібні зливки – безпосередні предмети порушення митних правил, тимчасово вилучено, невдовзі справу скерують до суду.

Нагадаємо, згідно з Положенням про транскордонне переміщення валютних цінностей, затвердженим постановою Правління Національного банку України, фізична особа має право ввозити в Україну та вивозить за межі України без письмового декларування митному органу готівкову валюту і банківські метали в сумі/вартістю, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро. Однак такі правила не стосуються поштових відправлень. Згідно зі ст. 234 (Оподаткування митними платежами товарів, що переміщуються у міжнародних поштових та експрес-відправленнях) Митного кодексу України, якщо сумарна вартість товарів, які пересилаються, перевищує еквівалент 100 євро, то їх обов’язково оподатковують митом, а також податком на додану вартість.

Крім того, згідно з Регламентом поштових посилок Всесвітньої поштової конвенції передбачено, що до кожної посилки додається митна декларація CN 23, в якій докладно зазначається точний перелік вкладень. Відомості загального характеру не допускаються.

Leopolis.news