logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

На адмінмежі з Кримом провели тактичні навчання з ракетними комплексами «Бук»

22-07-2021 21:174854

На адмінмежі з Кримом провели тактичні навчання з ракетними комплексами «Бук»
Фото: МОУ

На адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом у межах проведення тактичних навчань підрозділів протиповітряної оборони бойові розрахунки зенітних ракетних комплексів «Бук» відбили авіаційний удар умовного противника.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

За словами командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, бойовий підрозділ здійснив багатокілометровий тривалий марш на техніці до позиційного району.

«Вже на місці військовослужбовці виконали розгортання комплексів на необладнаних позиціях. Зокрема, розрахунки відпрацювали пошук, виявлення, захоплення та супроводження повітряних цілей», – наголосив командувач.

На завершення тренування особовий склад зенітних ракетних комплексів виконав умовні пуски по повітряних цілях, прикривши таким чином важливі об’єкти цивільної й військової інфраструктури від авіаудару. 

«Підрозділ із завданням впорався добре. Виконання практичних дій здійснювалося на незнайомій місцевості в умовах складної наземної, повітряної та радіоелектронної обстановки. Розрахунки швидко заступили на бойове чергування, автоматично взяли на супроводження та знищили виявлені радіолокаційною станцією цілі умовного противника ще до моменту входження їх у район відповідальності», – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Leopolis.news