logo
23/04
22/04
2 ...

Адвокат Микола Сенько: Прокуратура у резонансній справі Сергія Феденишина тисне на підозрюваних (ФОТО, ВІДЕО)

24-07-2021 18:541426

Адвокат Микола Сенько: Прокуратура у резонансній справі Сергія Феденишина тисне на підозрюваних (ФОТО, ВІДЕО)

23 липня у Залізничному суді міста Львова повинно було відбутися чергове засідання у скандальній справі Сергія Феденишина та інших осіб, яких гучно під відеокамери в 2019 році затримали правоохоронці.

Про це пише щоденна онлайн-газета «Голос ІФ».

Тоді за звинуваченням у збуті наркотиків по всій державі та за її межами було затримано підозрюваних по справі, які опинилися у СІЗО. У ході процесу Сергій Феденишин, який правоохоронцями призначений ледь не головним підозрюваним у справі був звільнений з під варти під підписку про невиїзд.

Під час розгляду справи адвокати Сергія Феденишина не раз вказували на порушення під час проведення досудового слідства та нестиковки у справі. І от з’явилися неспростовні докази тиску, позапроцесуальних контактів та незаконного впливу прокуратури на підозрюваних.

Ситуацію, яка склалася на даний час у справі журналістам прокоментував адвокат Микола Сенько:     

«Сьогодні мало відбутися важливе засідання у справі по обвинуваченню Сергія Феденишина та інших осіб, але судове засідання зірвалося в принципі з об’єктивних причин тому, що не зміг прибути один із адвокатів. Важливе воно мало бути тому, що ми планували подати клопотання про відвід прокурора, також подати записку яку один із обвинувачених передав Феденишину ще 14 червня. Справа у тому, що 14 червня під час судового засідання один із звинувачених, який знаходиться під вартою передав Феденишину Сергію Володимировичу записку в який було зазначено про те, що кілька днів перед цим до нього приходив прокурор в слідчій ізолятор і пропонував в обмін на угоду про визнання вини та умовний термін, дати неправдиві покази відносно Феденишина про те, що нібито Фединишин особисто відправляв наркотичні засоби цьому обвинуваченому. Ту записку ми долучили до матеріалів кримінального провадження і власне сьогодні мало розглядатися питання про долучення цієї записки і відповідно відвід прокурора тому, шо у нас є сумніви у зв’язку із цією запискою, про неупередженість прокурора у цій справі у цьому кримінальному провадженні».

Також свою думку з приводу слідства висловив і Сергій Феденишин.

«У прокуратури немає жодних доказів у тому в чому вони мене обвинувачують і ми бачимо, що знову незаконні, неправомірні вчинки з боку прокуратури щодо мене. У нас є сумніви щодо неупередженості прокурора і також його об’єктивності ро цій справі», – сказав Феденишин.

Leopolis.news