logo
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

США нададуть армії Афганістану в 12 разів більше грошей, ніж ЗСУ

25-07-2021 12:382743

США нададуть армії Афганістану в 12 разів більше грошей, ніж ЗСУ
Фото: economy.24tv.ua

Сума, яку адміністрація Джозефа Байдена запросила у Конгресу США на підтримку афганських сил безпеки, в 12 разів переважає заплановану на 2022 рік допомогу Україні по протидії російській агресії.

В першому випадку йдеться про $3,3 млрд, в другому - про $255 млн. На це звертає увагу політик та військовий, засновник і перший командир добровольчого полку «Азов» Андрій Білецький, інформує Еспресо.TV.

«І це при тому, що Україна бореться проти ядерної РФ, а її проксі на Донбасі мають на озброєнні важку артилерію, танкові підрозділи, сучасні засоби РЕБ, авіарозвідку і мають доступ до російської супутникової розвідки. Армія Афганістану ж воює з нерегулярними загонами людей у сандалях», - зауважив Білецький в статті, оприлюдненій сьогодні, 24 липня 2021 року, на його офіційному телеграм-каналі.

«Не по заявах, а по фактах і цифрах військової допомоги можна реально зрозуміти, хто кому союзник і як лідери Західного світу розставляють свої геополітичні пріоритети. Українські влада і політики мають скинути рожеві окуляри наївного єврооптимізму», - зазначив він.

За словами Андрія Білецького, на сьогоднішній день Україна знаходиться фактично віч-на-віч з російським ворогом і всіма своїми проблемами.

«Наші реальні партнери - Польща, Литва, Латвія, Естонія - на жаль, не мають таких фінансових і мілітарних ресурсів для значної допомоги Україні. Колективний Захід не хоче і не буде воювати за Україну чи хоча б надавати нам підтримку на рівні Афганістану чи Іраку. Нас будуть годувати запевненнями, гарантіями та фінансовими об'їдками з панського столу. Ми маємо прийняти цю жорстку істину і ставати сильнішими кожного дня. Інакше, раніше чи пізніше, нас чекатиме дуже болісне зіткнення з реальністю, якого Україна, як держава, може і не пережити», - вважає Білецький.

Як наголошує політик, ми не повинні повторити історичні помилки сторічної давнини, коли Директорія УНР замість активних дій по боротьбі з червоною Москвою та зміцнення обороноздатності згаяла критично важливий час на чекання допомоги від Антанти та ведення пустопорожніх перемовин з її представниками. Як наслідок, 1921 рік став останнім в історії держави УНР.

«Геополітичні реалії сьогодні, як і завжди, диктують свій закон: кожен народ сам виборює своє майбутнє. Захід не став захищати Україну 100 років тому, не став захищати у 2014 році, не стане й сьогодні. Лише від нас залежить майбутнє існування Української держави. І ми всі маємо усвідомити цю відповідальність», - підсумовує Андрій Білецький.

Leopolis.news