logo
28/03
2 ...

Українські та польські прикордонники-кінологи обмінялися досвідом

25-07-2021 17:151031

Українські та польські прикордонники-кінологи обмінялися досвідом
Фото: ДПСУ

Вже понад 10 років триває співпраця Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби з Центром спеціалізованої підготовки Прикордонної Варти Республіки Польща, що у м. Любань.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Між українськими та польськими фахівцями-кінологами регулярно проводяться спільні тренінги та обмін досвідом.

Зокрема минулого тижня представники українські прикордонники-кінологи були запрошені до Польщі як експерти, аби оцінити новий курс з підвищення кваліфікації інструкторів-селекціонерів спеціальних собак, що запроваджений польськими колегами.

Делегатів з України ознайомили з навчально-матеріальною базою, особливостями навчання та підготовкою фахівців-кінологів зі службовими собаками. Упродовж занять українські та польські колеги обмінювалися досвідом щодо методики підготовки інструкторів-селекціонерів та спеціальних собак.

Зазначимо, що такі навчання проходять у рамках проєкту PDP-V «Посилення охорони кордонів ЄС шляхом розвитку кінологічної навчальної діяльності, розширення, реконструкції та модернізації інфраструктури Навчального центру у м. Любань», співфінансованого з бюджету Норвезького фінансового механізму 2014-2021, у партнерстві з Кінологічним навчальним центром Держприкордонслужби.

Із завершенням курсу, а він триватиме 9 тижнів, українська сторона надасть свої рекомендації та оцінку. Упродовж цього курсу заплановано ще два візити представників Кінологічного центру до м. Любань.

Leopolis.news