logo
26/04
2 ...

У гірських селах Самбірщини наводять лад зі сміттям

26-07-2021 09:261253

У гірських селах Самбірщини наводять лад зі сміттям

Стрілківська громада Самбірського району розпочала боротьбу за чистоту довкілля та своєї території, за що десятиліттями ніхто не брався. Мешканці гірських сіл укладають договори з місцевим комунальним підприємством на вивезення сміття.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Нагадаємо, що проблема з побутовими відходами для гірської Стрілківської громади давно наболіла. І, звісно, потребувала, невідкладного вирішення. Ні для кого не було таємницею, що люди позбувались сміття, викидаючи його в річки, вивозили на їхні береги або десь у видолинки полів чи залишали скраю лісу. Вказувати їм, що так не слід робити, нічого не давало, бо кожний представнику влади міг дорікнути запитанням: «А що я з ним маю робити?». 

Запрацює комунальне підприємство, ситуація з побутовими відходами значно покращиться, переконане керівництво Стрілківської ОТГ. Але наразі це лише перші кроки у наведені ладу. Необхідно завершити укладання договору з кожною хатою, облаштувати в селах окремі місця для сміттєвих баків, навчити і переконати людей, що це потрібно не комусь, а саме всім тим, хто живе в тому чи іншому населеному пункті. 

У громаді сподіваються на позитив. Головне у тій справі те, що процес, як кажуть, пішов, ситуацію вдалося зрушити з мертвої точки.   

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news