logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Українські морпіхи беруть участь у навчаннях Agile Spirit, що проходять у Грузії

26-07-2021 17:035768

Українські морпіхи беруть участь у навчаннях Agile Spirit, що проходять у Грузії
Фото: МОУ

Сьогодні, 26 липня, на території 2-ї піхотної бригади Збройних Сил Грузії, неподалік міста Сінакі, відбулись урочистості з нагоди відкриття ювілейних, десятих, міжнародних навчань Agile Spirit – 2021.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Захід проходив за участю Міністра оборони Грузії Джуаншера Бурчуладзе та апарату аташе країн учасників навчань.

«Головна мета Agile Spirit – 2021 полягає в удосконалені взаємодії між силами країн-членів НАТО та країн-партнерів, зміцнені оперативних можливостей під час планування та проведення операцій в багатонаціональному середовищі, покращення співпраці у сфері міжнародної безпеки. Agile Spirit – 2021 сприяє регіональній стабільності, а також посилює спроможності країн-членів Альянсу та країн-партнерів ефективніше реагувати на регіональні кризи та виклики», – повідомили в пресцентрі ВМС ЗСУ.

У навчаннях беруть участь більше 2500 військових з 15 країн-членів НАТО та країн-партнерів, серед яких: Грузія, США, Велика Британія, Україна, Польща, Румунія, Туреччина, Латвія, Естонія, Німеччина, Азербайджан, Іспанія, Канада, Італія та Литва.

Відзначається, що Agile Spirit – 2021 є наймасштабнішими за всю історію проведення багатонаціонального навчання з моменту його започаткування.

Agile Spirit – 2021 пройдуть у п’яти локаціях – 2-га піхотна бригада в Сенакі, полігон Сорта / Екі, стрілецький полігон Орфоло, стрілецький полігон Вазіані та військовий аеродром Вазіані.

У навчаннях беруть участь військовослужбовці зведеної роти окремого батальйону морської піхоти, а також офіцери управління окремої бригади морської піхоти та командування морської піхоти з різних напрямів.

А напередодні старту міжнародних навчань Agile Spirit – 2021 українські морські піхотинці взяли участь у заняттях щодо приведення до бою кулеметів М249 та гвинтівок М4.

Корабельна група Військово-Морських Сил ЗС України вже прибула для участі у навчаннях в грузинський порт Поті у складі середнього десантного корабля «Юрій Олефіренко» та патрульного катера «Слов’янськ».

Цього року міжнародні навчання Agile Spirit – 2021 триватимуть до 6 серпня.

Leopolis.news