logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

США планують завершити бойову місію в Іраку до кінця року

26-07-2021 17:365328

США планують завершити бойову місію в Іраку до кінця року
Фото: ілюстративне фото

Президент США Джо Байден і прем'єр Іраку Мустафа аль-Кадімі провели переговори у Вашингтоні і мають намір оголосити, що до кінця 2021 року американські військові залишать іракську територію.

Про це повідомляє «Лівий берег» із посиланням на «Associated Press».

Офіційне рішення лідери країн оголосять у спільному комюніке.

Після завершення місії американські військові будуть займатися виключно підготовкою іракських військових. Також у країні залишаться військові радники.

Вашингтон вважає іракську армію досить добре підготовленою, щоб самостійно продовжити боротьбу проти терористів. Видання зазначає, що ІДІЛ залишається серйозною загрозою для Іраку.

Як відомо, у січні 2020 року, після ліквідації генерала Ірану Касема Сулеймані, парламент Іраку виступив  за виведення американських військ із країни.

Після вбивства Сулеймані Іран випустив ракети по американській авіабазі, розташованій поруч з містом Аль-Асад в Іраку, і базу американських коаліційних сил в Ербілі. Офіційний Іран також заявив, що розвідка з Іраку вказує на спроби США та президента Дональда Трампа «створити привід для війни».

Тоді помічник міністра оборони США Джонатан Гофман заявив, що США не планують виведення свого військового контингенту з Іраку. Гофман зазначив, що «очевидним» є той факт, що американські війська в Іраку - це «сили добра», а їхня присутність в країні «дозволяє НАТО також брати участь у виконанні місії з боротьби з «Ісламською державою». 

Leopolis.news