logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Петро Адамик: Влада Львова мусить чесно сказати виборцям, що коштів на капітальний ремонт більшості запланованих об’єктів культури немає

29-07-2021 18:183643

Петро Адамик: Влада Львова мусить чесно сказати виборцям, що коштів на капітальний ремонт більшості запланованих об’єктів культури  немає

Голова фракції Європейська солідарність у Львівській міськраді Петро Адамик вважає, що потрібен аудит витрат на ПКД об'єктів культури у Львівській МТГ.

 

Зокрема, як інформує міська «Європейська Солідарність», комісія культури, молоді, спорту та зовнішніх зв'язків сьогодні доручила профільному управлінню міської ради до 15 вересня надати інформацію щодо виготовлення проєктно-кошторисної документації (ПКД) та її вартості для об'єктів культури у Львівській МТГ за 2015-2021 рр.

Як пояснив нас засіданні член комісії Петро Адамик, цей документ потрібен, щоб припинити практику піару, безпідставних обіцянок та неефективного використання бюджетних коштів з боку керівників виконавчої влади. Адже цього року бюджет розвитку Львова вкрай обмежений.

«Маємо чітко виокремити об'єкти, де капітальний ремонт необхідно завершити вже цьогоріч. А отже потрібно повністю оплатити роботи щодо виготовлення та корегування ПКД, і скерувати фінансування лише на ці об'єкти», - вважає Петро Адамик.  

Члени комісії ще у червні звернулись до управління культури міськради з дорученням надати звіт щодо витрат на ПДК об'єктів культури, однак чіткої відповіді не отримали. Натомість  на засіданні комісії була озвучена інформація про те, що  у Львові заплановано капітальні роботи на об'єктах культури на суму понад 323 мільйони гривень.  Потреба у фінансуванні щодо всіх об'єктів культури наразі становить 233 мільйони гривень, хоча у бюджеті розвитку на 2021 рік запланували виділити на ці цілі лише 50 мільйонів гривень.

Петро Адамик вважає, що влада Львова мусить чесно сказати виборцям, що коштів на капітальний ремонт більшості запланованих об’єктів культури  немає, а тому спільно з депутатами варто ухвалити рішення щодо їхньої подальшої долі.

Нагадаємо, згідно з результатами першого півріччя до бюджету розвитку Львівської МТГ надійшло 175,1 мільйона гривень, що становить 52,3% від запланованого на перше півріччя. Бюджет розвитку недоотримав 160 мільйонів гривень.

Leopolis.news