logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

На Самбірщині помер композитор Роман Паньків

30-07-2021 13:125926

На Самбірщині помер композитор Роман Паньків

Самбір зазнав великої втрати: на 85-му році життя помер Роман Михайлович Паньків – видатний організатор розвитку культури в місті та районі.

 

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Місто у смутку, бо відійшов у засвіти не просто інтелігент, а талановита людина, яка дбайливо плекала кадри культури. Адже Роман Паньків багато років був директором Самбірського училища культури, заснував перший на Львівщині серед районних центрів симфонічний оркестр, був його незмінним диригентом та виступав на великих сценах. Без його участі практично не обходився жодний державний чи політичний захід.

Зазначимо, що Роман Михайлович проявив себе і неабияким композитором. Він написав ряд пісень на вірші місцевих поетів – Павла Лехновського, Степана Сторожа і вони стали популярн6ими. Писав музику до вистав. Відзначений поважними нагородами. Йому присвоєно звання Заслужений працівник культури України, а влада міста удостоїла його титулу «Почесний громадянин Самбора».

Світлий образ Романа Паньківа, як і все те, що він зробив для піднесення престижності й розвитку національної культури, залишаться у пам’яті вдячних самбірчан.    

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news