logo
23/04
22/04
21/04
20/04
2 ...

Екссуддю Чауса знайшли, та працівники СБУ відбили його у поліції і вивезли– Бутусов

30-07-2021 16:274168

Екссуддю Чауса знайшли, та працівники СБУ відбили його у поліції і вивезли– Бутусов

Сьогодні зниклий екссуддя Микола Чаус здався поліції у селі Мазурівка Вінницькій області, однак працівники СБУ забрали його.

Про це у Фейсбуці пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

«Сьогодні в село Мазурівка Вінницької області до сільського старости з'явився суддя-втікач і корупціонер Микола Чаус, який перебуває в розшуку Національного антикорупційного бюро. Після повідомлення про виявлення Чауса він був затриманий нарядом поліції для доставки в суд, арешту та подальшої передачі слідчому органу - НАБУ. Однак після затримання в село прибула група співробітників СБУ Вінницької області, які буквально відбили Чауса у наряду Могилів-Подільського районного відділення поліції і вивезли Чауса в невідомому напрямку», – повідомляє журналіст.

Як стверджує Бутусов, детективи НАБУ звернулися в поліцію з вимогою затримати втікача екссуддю і тепер у Вінницькій області розшукують співробітників СБУ, які викрали Чауса у поліції.

У НАБУ підтвердили, що шукають суддю і правоохоронців, які його забрали.

«За даними джерел Цензор.НЕТ, Чауса звільнили за планом, розробленим в Офісі Президента. Він утримувався на базі ГУР МО і погодився співпрацювати з Офісом Президента під гарантію передачі його справи в СБУ від НАБУ, уникнення кримінальної відповідальності за корупцію. Це означає, що СБУ пред'явить Чаусу обвинувачення за статтями про незаконний перетин держкордону або будь-якою іншою статтею, яка перебуває в підслідності СБУ. І після цього від Генпрокуратури зажадають передати справу Чауса в СБУ», – зазначив Бутусов.

Нагадаємо, нещодавно Генеральний прокурор Молдови Олексанр Стояногло заявив, що до викрадення колишнього судді Миколи Чауса у Кишиневі причетні спецслужби України.

Як відомо, 9 серпня 2016 року суддю Миколу Чауса затримали співробітники НАБУ на одержанні хабаря у розмірі $150 тис. Згодом Верховна Рада дала згоду на арешт судді.

Однак суддя встиг втекти з України і його оголосили у розшук.

Він переховувався на території Молдови і навіть попросив там політичного притулку, однак йому відмовили.

4 квітня 2021 року стало відомо, що в Молдові невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що українського суддю Миколу Чауcа, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже залишили Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

17 травня 2021 року з’явилось відео з Чаусом, на якому він заявив, що перебуває у безпеці і  найближчим часом має намір з'явитися в Україні.

Leopolis.news