logo
18/04
2 ...

Командувачем Медичних сил ЗСУ вперше в історії стала жінка

30-07-2021 19:085981

Командувачем Медичних сил ЗСУ вперше в історії стала жінка
Фото: ЗСУ

Міністр оборони України Андрій Таран підписав наказ про призначення полковника медичної служби, головного інспектора Головної інспекції Міністерства оборони Тетяни Остащенко на посаду Командувача Медичних сил Збройних Сил України.

Про це повідомляє пресслужба Командування Медичних сл. ЗСУ.

«Вперше жінка очолила одне з Командувань у Збройних Силах України. Поступально рухаємось до побудови Збройних Сил нового зразка. Завдяки реформуванню армії відповідно до принципів і підходів НАТО жінки зараз мають можливість проходити військову службу на рівних засадах із чоловіками. Треба відзначити, що свою безумовну підтримку цього вибору після особистого спілкування висловив Верховний Головнокомандувач, Президент України Володимир Зеленський», — розповів Андрій Таран.

На його думку, дане призначення Командувача Медичних сил Збройних Сил України — це не тільки про гендерну рівність, а, передусім, про фаховість. У професійній армії на першому місці мають бути кваліфікованість, моральні якості людини та патріотизм.

«Тетяна Остащенко має великий досвід організації медичного забезпечення. Проходила військову службу головним інспектором Головної інспекції Міністерства оборони України, тому чудово розуміє той фронт робіт, котрий необхідно подужати, аби відновити нормальне функціонування військової медицини», — заявив Міністр оборони України.

Він зазначив, що чекає від новопризначеної очільниці Командування наведення ладу у медичній службі, удосконалення процесів медичного забезпечення армії, створення сприятливих умов для розвитку галузі відповідно до стандартів НАТО, зменшення корупційних ризиків та синхронізації процесів усіх складових Медичних сил.

«Зовсім недавно ми говорили, що жінка-командир, танкіст, снайпер, розвідник, пілот, артилерист — це вже буденність. На командних посадах у ЗСУ, — командирами рот, взводів і мінометних батарей, — перебувають близько сотні військовослужбовців-жінок. Тепер, жінка обійняла генеральську посаду Командувача і цілком ймовірно, що у найближчій перспективі у Збройних Силах з’явиться перша жінка-«бригадний генерал», — наголосив Андрій Таран.

За його словами, статистика промовисто демонструє як жінка інтегрувалася в українську армію. Зараз майже чверть загальної чисельності Збройних Сил — це жінки, і їх роль у розвитку війська зростає. Рівний доступ до посад і військових звань передбачає однаковий рівень відповідальності під час виконання обов’язків військової служби.

Leopolis.news