logo
28/03
27/03
2 ...

В Україні комунальні тарифи зростуть на 70% – нардеп

31-07-2021 16:33754

В Україні комунальні тарифи зростуть на 70% – нардеп
Фото: glavcom.ua

Ціни на послуги житлово-комунального господарства зростуть на 70%.

 

Такий прогноз зробив в ефірі програми «Сьогодні День» на телеканалі  «Україна 24» нардеп від «Батьківщини», член комітету Ради з питань енергетики та ЖКГ Михайло Волинець.

«Коли на ринку електроенергії активно діяли спекулянти, на 2 липня, то з 78 блоків ТЕС 52 блоки були відключені, і 5 блоків АЕС. Міністерство енергетики та Кабмін вживали відповідні заходи, зараз ми бачимо, що ситуація не набагато покращилася, і нескладно спрогнозувати, що в цьому опалювальному сезоні ми можемо опинитися на порозі віялових відключень та істотного зростання цін на енергоносії, що призведе до зростання цін на комунальні платежі. Десь на 70% ціни на комунальні платежі будуть рости», — сказав він.

Волинець розповів про ситуацію з вугіллям.

«І, наприклад, за кордоном на майданчику Амстердама ціна на вугілля становить понад 130 доларів за тонну, це без доставки. А в Україні вугілля забирають за ціною 1650 грн, а часто з держшахт "Центренерго" забирає вугілля у вигляді рядового за 850 грн, і то не розраховується. Не краща ситуація і на ТЕС, вони не здатні заплатити ціну, щоб вивезти вугілля з-за кордону. Вчора на антикризовому штабі міністр енергетики Галущенко сказав: ми купимо вугілля за кордоном. За які гроші? Чи не краще було б сьогодні виділити гроші з резервного фонду Кабміну для закупівлі вугілля в українських вугільних підприємств і поліпшити ситуацію до вересня-жовтня? Але цього не робиться», — сказав він.

Раніше ексвіцепрем'єр-міністр України Павло Розенко спрогнозував, що тарифи в наступні роки будуть підвищуватися на 35-36% щорічно. «Очевидно, що між реляціями влади щодо поліпшення життя, життя українців стає все важче, а ціни на послуги ЖКГ, і зокрема на газ для населення, істотно зростають», — заявив він

Leopolis.news