logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

«Перемагає здоровий глузд і Кримінальний процесуальний кодекс»: експерт про справу Чауса

31-07-2021 18:564393

«Перемагає здоровий глузд і Кримінальний процесуальний кодекс»: експерт про справу Чауса
Фото: pravda.com.ua

Затриманий СБУ екссуддя Микола Чаус є не простим підозрюваним у корупції. Чаус дуже багато знає про замовні справи, в яких рішення диктувалися згори, тому в справу колишнього судді втрутилася політика.

 

Про це розповів в ефірі програми «Сьогодні День» на телеканалі «Україна 24» експерт з правоохоронної і судової системи Іван Ступак.

«Я можу провести реконструкцію подій. Людина, схожа на суддю Чауса, з'являється в сільраді, каже, що він Чаус. Повідомили в Національну поліцію. Мені достовірно відомо, що виїхала оперативно-слідча група. Коли надійшло повідомлення, його одразу пробили по базі, побачили, що людина з таким ім'ям перебуває в розшуку по лінії НАБУ. І одразу ця інформація поширилася серед інших правоохоронців, так як є офіційні канали комунікації. Місцеве відділення СБУ відрапортувало до Києва, Київ доповів на Банкову, тому, що це резонансна подія. І надійшла вказівка, що цю людину потрібно терміново забрати і привезти до Києва, що і було зроблено», - зазначив Ступак.

При цьому експерт звернув увагу, що немає жодного офіційного повідомлення про затримання судді Чауса - «є повідомлення людей, які кажуть "людина, схожа на Чауса", але немає жодного офіційного коментаря від СБУ».

«Це не звичайний суддя. Це не просто суддя, якого підозрюють у хабарництві. Він знає дуже багато речей про замовні справи, про справи, в яких рішення диктувалися згори, і він виносив рішення на користь певних осіб. Недарма його вперше вивезли з території України в Молдову, він переховувався. І зараз, швидше за все, була розіграна така карта, коли його повернули до України з метою використання в політичних іграх для отримання політичного результату. У гру включилася політика, яка перемагає здоровий глузд і Кримінальний процесуальний кодекс. Потрібно не забувати, що суддя перебував за 70 км від кордону з Молдовою. Де він проживав, хто забезпечував його життєдіяльність - невідомо, потрібно провести розслідування», - підкреслив він.

Нагадаємо, як писав Leopolis.news,  в СБУ заявили, що не «викрадали» екссуддю Чауса, а діяли в межах закону та своїх повноважень

Напередодні зниклий екссуддя Микола Чаус здався поліції у селі Мазурівка Вінницькій області, однак працівники СБУ забрали його.

Leopolis.news