Білоруську бігунку хочуть завчасно забрати із Токіо, вона планує просити притулку

https://leopolis.news/post/47036/bilorusku-bigunku-hochut-zavchasno-zabraty-iz-tokio-vona-planue-prosyty-prytulku

01/08/2021

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«За висновком лікарів, у зв’язку з емоційно-психологічним станом білоруської легкоатлетки Христини Тимановської, тренерський штаб національної команди з легкої атлетики ухвалив рішення про припинення виступу спортсменки на Іграх XXXII Олімпіади», – йдеться в заяві НОК Білорусі.

Напередодні Тимановська розкритикувала білоруських спортивних чиновників. За її словами, через те, що білоруські бігунки з естафетної команди 4x400 метрів не здали достатню кількість допінг-тестів, їх не допустили до участі в Олімпійських іграх, а «заткнути дірку» вирішили спортсменкою, яка збиралася бігти дистанції 100 і 200 метрів.

На питання «Єврорадіо» про те, чи боїться вона повертатися до Білорусі, Тимановська відповіла: «Так». Вона також додала, що лікарі не оглядали її до рішення про зняття зі змагань.

Тимановська сказала журналістам, що планує просити притулку в Європі.

В інтерв’ю Reuters Тимановська сказала, що її доставили в аеропорт проти її волі. Вона також повідомила агентству, що звернулася до білоруської діаспори в Токіо, щоб її забрали з аеропорту.

Спортсменка також звернулася до керівництва Міжнародного олімпійського комітету з проханням негайно втрутитися у ситуацію. Зараз вона перебуває під охороною поліції в аеропорту.

Leopolis.news