logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Екссуддя Чаус має статуси і потерпілого, і підозрюваного – адвокат (ВІДЕО)

02-08-2021 18:243268

Екссуддя Чаус має статуси і потерпілого, і підозрюваного – адвокат (ВІДЕО)
Фото: Укрвнформ

Екссуддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус має наразі два статуси – підозрюваного у справі, яку розслідує НАБУ щодо ймовірного хабаря, і потерпілого у справі щодо його викрадення, яку розслідує СБУ.

 

Про це у своєму відеозверненні розповів адвокат Чауса Ростислав Кравець.

«У Миколи Чауса наразі два статуси: перший – він підозрюваний у справі НАБУ, другий – він потерпілий у справі про його викрадення. Наразі він не є затриманим», – зазначив Кравець.

За словами адвоката, уже підготовлено клопотання до Офісу генпрокурора про зміну підслідності справи, яка знаходиться у НАБУ. На його переконання, цю справу має розглядати будь-який інший правоохоронний орган, не тільки СБУ.

 «Знайшов сам, і СБУ надало мені можливість поспілкуватися з підзахисним. Спілкувалися необмежено по часу, стільки, скільки мені було потрібно, я обговорив з ним усі питання, єдине - це було у присутності співробітника СБУ. Вигляд у нього дійсно, м’яко кажучи, втомлений, і йому наразі надається професійна медична допомога, яка, на мій погляд, необхідна», – зазначив адвокат.

За його словами, Чаусу зробили аналізи, результати яких покажуть, зокрема, чи давали йому якісь препарати. Адвокат заявив, що його підзахисному справді необхідна допомога. «Об’єктивно, я навіть був здивований, що все-таки СБУ взяло його під захист, а не залишило його у тій ситуації, у якій він знаходився», – сказав Кравець.

Адвокат зазначив, що не обговорював із екссуддею, яким чином він потрапив у Молдову, але обговорили те, як він потрапив в Україну.

«На мій погляд, це цілий детективний серіал, і придумати таке неможливо. Як Чаус опинився на території України – я не можу цього зараз сказати. Коли – теж не можу сказати», – зазначив він. 

 

Як писав Leopolis.news, напередодні зниклий екссуддя Микола Чаус здався поліції у селі Мазурівка Вінницькій області, однак працівники СБУ забрали його.

Вищий антикорупційний суд України має обрати запобіжний захід колишньому судді Дніпровського районного суду Києва Миколі Чаусу.

Leopolis.news