logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Львівщина і далі лідирує у реалізації програми «Доступні кредити 5-7-9»

02-08-2021 19:56651

Львівщина і далі лідирує у реалізації програми «Доступні кредити 5-7-9»

Львівщина у трійці лідерів серед областей України з реалізації державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Про це інформує пресслужба ЛОДА із посиланеням на Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

«За увесь час дії Програми у Львівській області банки-учасники видали понад 1800 кредитів на суму понад 4 млн грн. І з цим показником ми вже упродовж тривалого часу займаємо лідерські позиції серед регіонів України. Це свідчить про те, що бізнес Львівщини є активним і розуміє, як використовувати можливості державної підтримки. Успішна реалізація Доступних кредитів є надзвичайно важливою, оскільки це залучення значних коштів для розвитку підприємництва, створення нових робочих місць, що своєю чергою збільшить надходження податків у бюджети всіх рівнів», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

На Львівщині кредити видають 10 банків-учасників програми. Це АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АТ АКБ «Банк Львів», ПАТ «ПУМБ», АТ «КРЕДОБАНК», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «Альфа-Банк», АТ «ОТП БАНК».

У розрізі видів діяльності найбільше по сумах виданих кредитів у Львівській області: гуртова та роздрібна торгівля - 32%, переробна промисловість - 25%, сільське господарство - 20%, транспорт - 7%, охорона здоров’я - 1%. За цілями кредитування на Львівщині переважають кредити на оборотний капітал в рамках антикризового пакета – 59%. Далі: рефінансування – 25% та кредитування на інвестиційні потреби – 16%.

Загалом від старту програми по Україні банки-учасники вже видали 21 160 кредитів на загальну суму 55,8 млрд грн. З них 20,4 млрд грн – рефінансування попередньо отриманих позик, 6,9 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції та 28,6 млрд грн, як антикризові кредити на поповнення оборотних коштів під 0%.

Наразі Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво вже з 33-ма банками.

Докладніше про те, як приєднатися до програми за посиланням. 

Leopolis.news