logo
20/04
19/04
18/04
2 ...

Львівським поліцейським дали по 8 років за смерть 22-річного хлопця, який проковтнув пакетик з наркотиками

03-08-2021 14:275837

Львівським поліцейським дали по 8 років за смерть 22-річного хлопця, який проковтнув пакетик з наркотиками
Фото: Zaxid.Net

Галицький районний суд Львова оголосив вирок шістьом львівським патрульним через смерть 22-річного львів'янина Володимира Клима, який загинув у 2018 році під час поліцейського рейду у гральному закладі.

 

Відповідне рішення суд ухвалив у вівторок, 3 серпня, інформує Zaxid.net.

Зокрема, суд визнав поліцейських підрозділу тактико-оперативного реагування (ТОР) Назарія Андрушківа, Станіслава Гетьмана, Олександра Демчину, Степана Дороша, Дмитра Леськіва та Олега Устіяновського винними у перевищенні службових повноважень вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 265 ККУ). Усім шістьом поліцейським присудили реальні терміни у в’язниці – вісім років позбавлення волі. Також усіх обвинувачених позбавлено спеціальних звань «лейтенант поліції» та заборонено займати посади у державних органах упродовж трьох років. 

Cуд також постановив стягнути з держбюджету моральну шкоду понад 4 млн грн на користь найближчих родичів загиблого. Поліцейські з власних коштів мають компенсувати 48 тис. грн за проведення криміналістичної експертизи.

На цей момент засуджені поліцейські не відсторонені від роботи і перебувають на службі. На вирок суду подаватимуть апеляцію.

Ось відео цього інциденту, який трапився 9 лютого 2018 року у салоні гральних автоматів на вулиці Куліша, 4 у Львові.

Leopolis.news