У Самбірському районі запобігли рейдерству на посіві фермерської озимої пшениці

https://leopolis.news/post/47220/u-sambirskomu-rayoni-zapobigly-reyderstvu-na-posivi-fermersko-ozymo-pshenyci

04/08/2021

Сюди на поле тихцем приїхав комбайн та вантажний автомобіль КАМАЗ, які супроводжувала група членів приватної охорони, щоб зібрати не ними вирощений урожай.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Чужу техніку першим побачив син фермера Тарас. Йому вдалося заблокувати проїзд комбайна на 50 гектарне хлібне поле, а сам тим часом повідомив батька про намагання незаконно розпочати обмолот пшениці.

«На місце рейдерської акції, – сказав керівник фермерського господарства Іван Кільган, – оперативно прибули працівники Самбірського райвідділу поліції, прокуратури, СБУ. Правоохоронці встановили, що техніка з Дрогобицького району. Її найняв в оренду Андрій Грига – виконавчий директор «Львівагрохолдинг». На допомогу захистити від новітнього бандитизму приїхали відомі колеги-фермери із Самбірщини Іван Білак, Андрій Куліковський, Володимир Загвойський, Роман Харо, брати Бараники, які колись постраждали від подібних злодійських формувань. Байдужими не залишилися аграрники із сусіднього Дрогобицького району, чисельно зійшлися на неординарне видовище жителі сіл. За це я всім щиро вдячний. Особливо фермерам, бо їх може чекати щось подібне».

Правоохоронці зупинили рейдерство на пшеничному полі. Комбайн та вантажну машину тимчасово затримано. За словами правоохоронців, за цим фактом ведеться розслідування, а також йому буде дано правову оцінку.

Зі слів Івана Кільгана, провадження за фактом рейдерства з боку керівництва «Львівагрохолдингу» на особистий контроль взяв голова Львівської ОДА Максим Козицький. 

«Нарешті я зрозумів, – зазначив Іван Кільган, – що на місці є сильна влада, до якої можна звернутись і вона захистить від злочинців, які зазіхають на чуже добро».    

 Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news