logo
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

У Міноборони пройшла презентація проєкту «Флагманські ініціативи 1325» щодо забезпечення гендерної рівності в ЗСУ

01-09-2021 20:186469

У Міноборони пройшла презентація проєкту «Флагманські ініціативи 1325» щодо забезпечення гендерної рівності в ЗСУ
Фото: МОУ

У Міністерстві оборони України постійно триває робота щодо впровадження гендерного підходу в повсякденну життєдіяльність українського війська, водночас є ще чимало викликів і завдань, над якими треба працювати.

Про це зазначила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр під час робочої зустрічі з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко, повідомляє офіційний сайт Міноборони.

«Ми обговорили актуальні питання у сфері дотримання рівних прав і можливостей військовослужбовців незалежно від статі у підрозділах Міністерства оборони та Збройних Сил України», — зазначила Ганна Маляр.

На зустрічі Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко презентувала проєкт «Флагманські ініціативи 1325», який розроблений відповідно до Національного плану дій на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Флагманські ініціативи, зокрема, передбачають:

– забезпечення рівного доступу жінок і чоловіків до закладів освіти всіх рівнів сектору безпеки та оборони та включення гендерної складової до навчального процесу;

– забезпечення жінок сектору безпеки та оборони інфраструктурними об’єктами й матеріально-технічними умовами, що відповідають їхнім потребам;

– забезпечення рівноправної участі жінок і чоловіків у роботі наглядових рад державних підприємств сектору безпеки та оборони;

– забезпечення навчання й підвищення кваліфікації персоналу сектору безпеки та оборони;

– формування навичок у різних груп населення з виявлення безпекових викликів, запобігання таким викликам, реагування на них.

Наприкінці зустрічі сторони узгодили й запланували проведення спільного заходу за участю всіх призначених радників з гендерних питань структурних підрозділів апарату Міноборони, Головнокомандувача ЗСУ, Генерального штабу  ЗСУ, органів військового управління й вищих військових навчальних закладів.

Leopolis.news