logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

Віталій Загайний: Успіх дрібних та малих сільгоспвиробників залежить від дорадників

01-09-2021 20:566746

Віталій Загайний: Успіх дрібних та малих сільгоспвиробників залежить від дорадників
Фото: ЛОДА

Відбулась робоча зустріч заступника голови Львівської облдержадміністрації Віталія Загайного з представниками сільськогосподарських дорадчих служб області. У межах зустрічі обговорили участь дорадчих служб у реалізації програм підтримки фермерських господарств та питання розвитку дорадництва області.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Актуальна ситуація у сільському господарстві виглядає так, що дрібний та малий с/г виробник та сімейні фермерські господарства гостро потребують додаткового консультаційного дорадницького супроводу. Консультування передбачає допомогу у використанні сучасних агротехнологій, введені бухгалтерського обліку, юридичного обслуговування тощо. Розв’язання цих проблем можливе за умови побудови розгалуженої мережі дорадницьких служб. Для цього ОДА спільно з дорадниками області готують заходи на підтримку самих дорадницьких служб та заходи з розширення можливості скористатися послугами дорадників сільгоспвиробникам», - зазначив Віталій Загайний.

Серед подальших заходів передбачили навчання дорадників у територіальних громадах та тематичні навчання для дрібних і малих с/г виробників. Також дорадницький супровід реалізації сільськогосподарських проєктів, що мають бюджетну фінансову підтримку.

Варто зазначити, що кожні 5 років дорадники повинні підвищувати свою кваліфікацію. Навчання вони проходять у спеціально сертифікованих Міністерством аграрної політики та продовольства України навчальних закладах. На території області сертифікованим навчальним закладом є Львівський національний аграрний університет в Дублянах.

Отож, у підсумку зустрічі запланували провести спільні заходи з університетом, дорадниками області та департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації, щоб покращити програму навчання закладу з більшим ухилом на практичні та прикладні знання.

Нагадаємо, що 6 серпня 2021 року Мінагрополітики офіційно опублікував наказ "Про затвердження форм для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств". 

Згідно з наказом, фермерські господарства можуть брати участь у державній програмі фінансової підтримки з надання сільськогосподарських дорадчих послуг. Це означає, що фермерські господарства можуть користуватися послугами с/г дорадчих служб та дорадників під час своєї роботи.

Leopolis.news