logo
04/05
03/05
2 ...

Медики борються за життя військового зі Львівщини, якого важко поранив снайпер

03-09-2021 11:3212950

Медики борються за життя військового зі Львівщини, якого важко поранив снайпер
Фото: зі сторінки у Facebook

Військовий 24-тої окремої механізованої бригади Андрій Дячишин з Львівщини у зоні бойових дій на Донбасі отримав поранення, не сумісне з життям, але вижив. Зараз за нього борються лікарі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова.

Про це інформує Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій.

Андрія Дячишина поранив ворожий снайпер у населеному пункті Горське Донецької області 29 серпня.

«Андрій із Львівської області, йому 27 років. На війні – з 2014, захищаючи Україну, отримав поранення, несумісне з життям, але вижив... На разі він знаходиться в лікарні ім. Мечникова. Лікарі роблять все можливе, щоб наш Захисник ЖИВ! Закликаємо усіх, кому не байдужа доля бійця допомогти фінансово!» – йдеться у повідомленні.

Як повідомив гендиректор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, стан пораненого військового потроху стабілізується. Але попереду ще довгий шлях лікування.

«Одразу з посади, після надання першої медичної допомоги, було організовано евакуацію до лікарні Мечникова. Доставлено у вкрай тяжкому стані – кома 2, вентиляція, медична седація. Негайно в операційну. Найкращі нейрохірурги Мечникова провели важку багатогодинну операцію. Куля увійшла в тимчасову ділянку зліва, діаметрально виходила з іншої сторони черепа. На п’ятий день після операції стан потроху стабілізується, кома 1. Нейрохірурги, реаніматори, медсестри Мечникова виховують, як власного сина. Попереду довгий шлях лікування, болючі враження та боротьба за життя юного героя. Андрій - сирота. Ніхто не чекає вдома», – розповідає медик.

Усіх небайдужих просять допомогти військовому фінансово.

5168 7573 7961 5869 – Кармазин Ольга Миколаївна (сестра Андрія).

Leopolis.news