logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

На Львівщині відбулось бойківське свято хліба

06-09-2021 11:077025

На Львівщині відбулось бойківське свято хліба
Фото: пресслужба ЛОДА

У суботу, 4 вересня, в смт Бориня Самбірського району відбулося запашне «Свято хліба».

Як інформує пресслужба ОДА, гості свята мали змогу пройтися «хлібною» стежкою та взяти участь у забаві «Свято першого снопа», які супроводжувались танцями, співами та гостиною із «в’язанням бороди», затанцьовуванням першого снопа та першого хліба. Впродовж свята  також лунали пісні у виконанні місцевих колективів.

Окрім розважальної програми та ярмарок, в межах свята відбувся круглий стіл на тему «Значення збереження традицій (народних промислів) для розвитку громад Бойківщини», участь у якому взяли представники місцевої влади,  громадських організацій, освітяни і підприємці.

Привітала учасників і директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Ірина Гаврилюк:

«Боринська громада надзвичайно тепло сьогодні приймає гостей. Приємно вражена гостинністю ґаздинь та ґаздів, які представили багату бойківську культуру та  різноманітні традиційні страви. Дякую вам, що  бережете традиції. Адже нашу автентичність маємо  з гордістю показувати гостям і туристам як з України, так і з-за кордону».


Нагадаємо, що вперше «Свято хліба» у Борині відбулося у 2016 році.

Leopolis.news