logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Львів’ян запрошують на прем’єрний показ фільму «Стрий. Легенда»

07-09-2021 12:397090

Львів’ян запрошують на прем’єрний показ фільму «Стрий. Легенда»
Фото: stryi-tur.info

Львів’ян кличуть на прем’єрний показ фільму «Стрий. Легенда», який пройде 9 вересня о 16.00 у м. Львові в Палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17)  . Подія відбудеться в рамках святкування  30-річчя Незалежності України.  Перед сеансом зустріч з авторами та акторами. Особливі гості : Левко Дурко, Театральний центр «Слово і голос», Люсьєна, Віра Іванців . Ведуча - Оксана Король - доцент кафедри музичного мистецтва. 

Трейлер фільму : https://www.facebook.com/stryilegend/videos/251482476353028

Події фільму «Стрий. Легенда» переносять нас в історичні часи середини 14 ст. – епоху володаря  Галицько-Волинського королівства - Юрія Болеслава. Часи заснування міста Стрия. Фільм про надзвичайну долю сина саксонського лицаря,  яка закинула його на Галичину, який втратив батька і мати, титул і багатство  та не втратив честь і шляхетність. Його усиновлює місцевий коваль, вчить наших звичаїв і мови. І це допомагає йому   здолати всі випробування,  вибороти  своє щастя і свою любов. В картині переплелися доблесть і зрада, любов і ненависть, війна і мир, містика і історична достовірність. Ну і звичайно чарівна квітка магнолія,  яка надає нашому герою сили і впевненості. 

Початок зйомок фільму - 30 липня 2020 р.  на території фортеці Тустані. Там були відзняті в основному батальні масштабні сцени. Загалом було 18 різноманітних локацій і сцен.  Зйомки також проходили на березі р. Стрий, відпочинковому комплексі «Вежа Ведмежа» в ресторані «Козак» м. Моршин.,  с. Нагуєвичі, Олеському  замку, відпочинковому комплексі «Козацький Двір».

Загальна кількість акторів-270 чол.   Родзинкою фільму є те,  що в головних ролях знялися відомі діячі мистецтва та  культури Львівщини та Стрийщини:

3-х разові чемпіони світу з бальних танців- Давид Комарницький, Ангеліна Черковська

Актори Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької: Мар’яна Мазур, Віталій Загорбеньський, Наталя Дитюк, Наталя Курильців. Львiвського академiчного обласного музично-драматичного театру iм. Юрiя Дрогобича: Іван Гарасимчук, Катерина Король, Наталя Рибалкіна, Андрій Юркевич

Чемпіон України зі спортивного запам’ятовування : Гордій Остапович

В ролях : Юрій Комарницький, Олег Саламаха, Назар Шмігельський, Ольга Береза, Зоряна Кіндратишин, Олександр Ілечко, Софія Кулик. 

Музика: гурт «Фолькнери»,  «Львівські Маністрелі», 

 Заслужений артист України співак-Ростислав Кушина.

Автор ідеї, проєкту, сценарію та продюсер  картини: Юрій  Комарницький

Режисер фільму – Олександр Король (головний режисер Львiвського академiчного обласного музично-драматичного театру iм. Юрiя Дрогобича)

Звукорежисер: Петро Гирич

Зйомка: студія «WestArt» – Дмитро Кошлань. 

Фільм був знятий в підтримку проєкту Михайла Шмігельського  «Стрий місто магнолій» 

Організатор: Агенція регіонального розвитку «Перспектива Стрийщини»

Мета проєку :  Створення привабливості регіону шляхом виготовлення  новітнього візуального продукту – кінофільму. Кіно прославляє наш край, його тисячолітню захоплюючу  історію. Сприятиме розвитку туризму та культури в регіоні. Фільм стане однією з візитних карточок Львівщини і України.

Leopolis.news