Оператор загинув, рятуючи міністра: ЗМІ пишуть, що «героїчна» смерть глави МНС РФ – фейк

https://leopolis.news/post/49230/operator-zagynuv-ryatuyuchy-ministra-zmi-pyshut-shcho-gerochna-smert-glavy-mns-rf--feyk

09/09/2021

Про це пишуть Readovka, «Радіо свобода» з посиланням на джерела РБК, «Тайги-інфо» і RTVi, передає УП.

Джерело Readovka повідомило, що обставини трагедії відрізняються від офіційної версії. Саме загиблий оператор намагався врятувати міністра, який зірвався в прірву.

Відзначається, що Зінічев послизнувся, підійшовши до краю водоспаду - в цю пору року на Китабо-Ороон вже холодно, і є лід. Сама поїздка мала туристичний характер.

ЗМІ пишуть, що після відкриття навчань 7 вересня в Норильську міністр полетів на озеро Лама приблизно за 120 кілометрів від міста. Це нібито одна з визначних пам'яток Красноярського краю, на яку регулярно возять високопоставлених гостей.

55-річний генерал армії Зінічев очолював МНС з травня 2018 року. Він служив в КДБ, 9 років працював в особистій охороні Путіна, три місяці очолював Калінінградську область і обіймав посаду заступника директора ФСБ. Входив до складу Ради безпеки РФ.

Раніше повідомлялося, що Зінічев загинув на міжвідомчих навчаннях.

У МНС повідомили, що «при виконанні службового обов'язку, перебуваючи на міжвідомчих навчаннях із захисту Арктичної зони від НС, рятуючи життя людини, трагічно загинув глава МНС РФ Євген Зінічев».

Leopolis.news